Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

562.Őszibarack/lagzis süti/


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
20 dkg vaj margarin (puha)
25 dkg porcukor
1 db egész tojás
1,5 dl tej
8 dkg liszt
+ 70 dkg liszt
2 kk sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
6 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
0,5 dl rum
1 ek sárgabarack lekvár
tészta kivájt közepe

Díszítés:Vérnarancs aroma v. étel festék
mandula aroma
10 dkg cukor

Elkészítés:


Tojássárga,cukor,margarin és tej kikeverni . Hozzákeverni sütőpor, 8 dkg liszt összegyúrjuk.Kissé lágy tészta / ha túl lágy kis liszt mehet hozzá/. 1 óra pihenés. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk. ..Kis dió nagyságú golyókat csinálni, golyót kicsit ellapítani, sütés közbe megnő. 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal félgömbök közepét kivájjuk. Vigyázni kell könnyen törik. Teteje szilárd,szép sárga,puha,alja pirul,akkor jó.Melegen kikaparni a belsejét /kis kanál végével/,hidegen törik.
Töltelék:
20 dkg margarint 3 egész tojást és 6 dkg cukrot vízgőz felett (állandóan keverni kell) krémmé főzzük. Hozzáadjuk a darált diót,kakaót,vaníliás cukrot lekvárt, rumot és a kivájt félgömbök közepét. / kenhető legyen/. Összekeverjük és megtöltjük a félgömböket. Kettőt összeillesztünk.
Barackok színezéséhez piros és sárga festéket kevés langyos vízben feloldunk. Tetszés szerint ecsettel befestjük a barackokat és beleforgatjuk kristálycukorba.
Díszítésnek tehetünk bukszuslevelet , citrom vagy menta levelet.


A kikapart részt összekeverni a többi töltelék anyaggal és annyi tejjel,hogy kenhető legyen.Megtölteni,kettőt összeragasztani. . A..barack egyik felét mandula,másikat narancs aromával kenjük be.Cukorba forgatni.
150-160 fokon 15-20 percig sütni
Örökzöld levéllel díszíthető.

562.Őszibarack/lagzis süti/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás pite
Almás pite

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta el...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BÖGRÉS NÉGER SZELET
BÖGRÉS NÉGER SZELET

Tegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárka gesztenyével töltve
Kosárka gesztenyével töltve

A linzert géppel kidolgozzuk, és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás lepény
Almás lepény

Először az almát megpucoljuk, lereszeljük majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a több...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk