1 liter tej
20 dkg. búzadara (gríz)
5 dkg. vaj
pici só
5-6 evőkanál cukor
Panírhoz :
3 nagyobb tojás
zsemlemorzsa
liszt
vaniliás cukor
olaj a kisuteshez
A tejet egy labosban ontjuk, es foni tesszuk.
Beletesszuk a vajat, cukrot,sot, es jol elkeverjuk.
Amikor a tej melegedni kezd, akkor, allando kavaras mellett hozzaadjuk a buzadarat.
Addig keverjuk ameddig a buzadara besurusodik.
Egy nagyobb teglalap alaku jenai edenyt, vagy tepsit kioblitunk hideg vizzel, es a forro tejbegrizt beleontjuk, es szepen elsimitjuk.
Hulni tesszuk.
Kozben egy tanyerban egy villaval felverjuk a tojasokat.
Egy masik talban tesszuk a zsemlemorzsaval elkevert lisztet.
Amikor a griz szinte teljesen kihult, akkor a tepsiben, vagy a jenaiban kockakra szeleteljuk.
A kocka merete egyeni izlestol fugg.
A kockakat elore a lisztes-buzadaras masszaba forgatjuk, utana a tojasba, es ismet a buzadaras masszaba.
Egy magasabb falu serpenyoben olajat teszunk,es amikor forro, de nem tul forro, akkor kisutjuk benne a grizes kockakat.
Egy nagyobb talban papirtorlot teszunk, es erre szedjuk ki a megsult kockakat.
Amikor az egesz megsult, akkor vanilias cukorral meghintjuk...
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk. Kb. fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a pudingot, lehűtöm, majd hozzákeverem a túrót, az apróra vágott sárgabarack befőttet. Összeturmixolom és poharakba adagolom. Majd a hűtőbe teszem, majd sárgabarack befő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk (vagy apró darabokra vágjuk) és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béreljünk ki sütőpapírral, vagy használjunk szilikon sütőlapot. Egy nagyobb edényben verjük habbá a tojásfehérjéket. Egy másik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű