- 210 g sütőtökpüré
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 1 teáskanál fahéj
- ½ teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 60 g 1:4 édesítő
- 80 ml kefír
- 120 ml olaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g cukormentes étcsokoládé
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük.
◾️A tököt próbáljuk egyforma nagyságúra darabolni, majd tegyük őket egy sütőpapíros tepsire a héjával lefelé és 40-60 perc alatt megsütjük.
◾️Miután megsült, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a magokat kiszedve belőle, a héjából kivájjuk a tök húsát (ez lesz a püré).
◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, az édesítőt. Kicsit keverjük össze.
◾️A tökpüréhez mehet a kefír, az olaj, a vaníliakivonat és a tojás. Ezt keverjük ki.
◾️A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk.
◾️A csokoládét apróra daraboljuk, és a tésztába keverjük a ¾-ét.
◾️Egy kivajazott, lisztezett kenyérsütőformába öntjük és 180°-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
◾️Miután megsült, 15 percet hagyjuk hűlni, majd egy rácsra kifordítva megvárjuk, míg teljesen langyos lesz.
A hozzávalók 18×25 centiméteres tepsiben sütött 4 lapos krémeshez elegendőek vagy egy hagyományos sütőtepsiben készített 3 lapos sütihez. 1. Mindenekelőtt rajzoljuk körbe a tepsin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA narancs héját alaposan mosd meg és reszeld le. Ezután vágd ketté, és facsard ki az egyik felét – az így kapott narancslevet is használd fel a desszert készítéséhez. Keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverni, a végén hozzákeverni a tojáshabot. Tepsit kivajazni, lerakni, kibélelni oldalt is. réteslap, olajjal megkenni, réteslap, olaj, réteslap Erre ráönteni a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű