- 210 g sütőtökpüré
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 1 teáskanál fahéj
- ½ teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 60 g 1:4 édesítő
- 80 ml kefír
- 120 ml olaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g cukormentes étcsokoládé
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük.
◾️A tököt próbáljuk egyforma nagyságúra darabolni, majd tegyük őket egy sütőpapíros tepsire a héjával lefelé és 40-60 perc alatt megsütjük.
◾️Miután megsült, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a magokat kiszedve belőle, a héjából kivájjuk a tök húsát (ez lesz a püré).
◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, az édesítőt. Kicsit keverjük össze.
◾️A tökpüréhez mehet a kefír, az olaj, a vaníliakivonat és a tojás. Ezt keverjük ki.
◾️A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk.
◾️A csokoládét apróra daraboljuk, és a tésztába keverjük a ¾-ét.
◾️Egy kivajazott, lisztezett kenyérsütőformába öntjük és 180°-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
◾️Miután megsült, 15 percet hagyjuk hűlni, majd egy rácsra kifordítva megvárjuk, míg teljesen langyos lesz.
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzáA tejszínt verjük kemény habbá, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet mikróba tesszük, felforraljuk, majd elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a többi alapanyaghoz adjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ha a mass...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: Könnyű