- 210 g sütőtökpüré
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 1 teáskanál fahéj
- ½ teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 60 g 1:4 édesítő
- 80 ml kefír
- 120 ml olaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g cukormentes étcsokoládé
◾️A sütőt 200°-ra előmelegítjük.
◾️A tököt próbáljuk egyforma nagyságúra darabolni, majd tegyük őket egy sütőpapíros tepsire a héjával lefelé és 40-60 perc alatt megsütjük.
◾️Miután megsült, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a magokat kiszedve belőle, a héjából kivájjuk a tök húsát (ez lesz a püré).
◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, az édesítőt. Kicsit keverjük össze.
◾️A tökpüréhez mehet a kefír, az olaj, a vaníliakivonat és a tojás. Ezt keverjük ki.
◾️A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk.
◾️A csokoládét apróra daraboljuk, és a tésztába keverjük a ¾-ét.
◾️Egy kivajazott, lisztezett kenyérsütőformába öntjük és 180°-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
◾️Miután megsült, 15 percet hagyjuk hűlni, majd egy rácsra kifordítva megvárjuk, míg teljesen langyos lesz.
Vékonyan kinyújtani, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd a habos-diós tölteléket teszünk rá. Megsütjük, és összeragasszuk lekvárral.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben sűrűre főzzük a pudingport a cukorral, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat és simára keverjük, majd jöhet a túró is. A tésztához a lisztben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvárt a tejjel simára kavarjuk, beleszórjuk a cukrot, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Jól kikeverjük, majd kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe kisütjük. Dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű