24 darabhoz:
• 25 dkg túró
• 15 dkg reszelt sajt
• 2 tojás
• 3 evőkanál zabpehely
• 3 evőkanál zabpehelyliszt
• 1 kávéskanál só
• bors
A túrót egy villával kicsit nyomkodjuk meg, majd keverjük hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, ezután jól gyúrjuk össze. Ha nagyon ragacsosnak véljük, adjunk még hozzá kevés zablisztet. A masszát helyezzük legalább fél órára a hűtőbe.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rakjunk rá kicsi tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnénk, egy kicsit nyomkodjuk meg őket. Nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal szórjuk meg a tészta tetejét, ne sajnáljuk. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süssük készre a tallérokat.
Ebből a gluténmentes zabpogiból akkor is bátran ehetsz, ha vigyázni szeretnél a vonalaidra. A tésztájába keverhetsz zöldfűszereket vagy fokhagymát is.
Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 20 perc
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kapott tészta kb. 1/3-ad részét (mindenképpen kevesebbet, mint a fele) elvesszük és beledolgozunk 20 g kakaót. A fehér tésztát 3 felé osz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 175 °C-ra. ◾️Egy 22×12 cm-es kenyérformát használunk: a sütőformát sütőpapírral béleljük. ◾️A tojást, a joghurtot, a kókuszolajat, az...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű(1),A lisztet, a szódabikarbónát a sütőport és egy csipet sót beleöntjük egy tálba és összekeverjük, majd felhasználásig félretesszük. [2.] A vajat a cukorral habosra keverjük –...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül hozzáadjuk a túrót, illetve a sütőporral és citromhéjjal el...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes