Családireceptkönyv.hu

Habcsókos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 40 darabhoz
20 dkg finomliszt
2 dkg porcukor
12,5 dkg puha vaj
2 tojás sárgája

A habcsókhoz:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor

+ sűrű házi baracklekvár

Elkészítés:


1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Lágy, könnyen nyújtható tésztát kapunk - nem ragad, nem is kemény.
2. A habcsókhoz a tojások fehérjét elektromos habverővel (kézi mixerrel) elkezdjük felverni. Mikor már habos, de még nem kemény, evőkanalanként elkezdjük hozzáadni a porcukrot, közben fél-fél percig verjük a habot. Végül fényes, szinte vágható masszát kapunk. Félre tesszük.
3. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vékonyra és linzerszaggatóval kiszaggatjuk (a lemaradt tésztát újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk).
4. Sütőpapíros tepsire helyezzük a tésztát, mindegyiken szétkenünk egy mokkáskanálnyi lekvárt, majd a habot habzsákba tesszük és mindegyik tésztára nyomunk egy kis habsipkát.
5. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (A tészta világos maradjon... amikor a szélei enyhén kezdenek barnulni, akkor már jó, tovább ne süssük!)

Habcsókos linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Linzer
Linzer

◾️A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. ◾️Miután kivettük a hűtőből, kinyújtjuk, kiszaggatjuk é...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Omlós vajas keksz
Omlós vajas keksz

A vajat kicsit megolvasztottam, apránként hozzáöntöttem a habtejszínt (magas zsiradéktartalmút, pl 35%-os), a cukrot és kézi habverővel habosra kevertem. Beletettem a tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Márványos brownie
Márványos brownie

1. Egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat (olyan nagyot, amiben majd a csokis tésztát össze tudjuk keverni) , tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkoc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Madártej szelet
Madártej szelet

1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk