kb. 40 darabhoz
20 dkg finomliszt
2 dkg porcukor
12,5 dkg puha vaj
2 tojás sárgája
A habcsókhoz:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
+ sűrű házi baracklekvár
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Lágy, könnyen nyújtható tésztát kapunk - nem ragad, nem is kemény.
2. A habcsókhoz a tojások fehérjét elektromos habverővel (kézi mixerrel) elkezdjük felverni. Mikor már habos, de még nem kemény, evőkanalanként elkezdjük hozzáadni a porcukrot, közben fél-fél percig verjük a habot. Végül fényes, szinte vágható masszát kapunk. Félre tesszük.
3. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vékonyra és linzerszaggatóval kiszaggatjuk (a lemaradt tésztát újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk).
4. Sütőpapíros tepsire helyezzük a tésztát, mindegyiken szétkenünk egy mokkáskanálnyi lekvárt, majd a habot habzsákba tesszük és mindegyik tésztára nyomunk egy kis habsipkát.
5. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (A tészta világos maradjon... amikor a szélei enyhén kezdenek barnulni, akkor már jó, tovább ne süssük!)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik cipócskát, majd a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral megszórjuk dióval, majd rátesszük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két bögre mogyorót turmixgépben ledaráljuk, majd hozzáadjuk a két bögre porcukrot, az egy bögre cukrozatlan kakaóport, az egy teáskanál vaníliakivonatot, az egy teáskanál olajat,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűlisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a diót, jól formázható tésztát kapunk, ha összegyúrjuk. Kicsit hűtőben pihentetjük, letakarva, vagy lefedve. formázzuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egyneművé gyúrjuk, majd kis golyókat szakítunk belőle és villával lenyomkodjuk. 15 perc alatt 180 fokon, sütőpapíros tepsiben megsütjük. Tehetünk bele csokilencsé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű