5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
3 dl tejföl
1. Tojásfehérjét kemény habbá verjük.
2. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, liszttel, tejföllel, majd óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével.
3. A masszát kilisztezett tepsibe öntjük és 20 percig sütjük 170 fokon.
Tepsi mérete: 20x30 cm
Egy órával a császármorzsa-készítés előtt áztassuk be a mazsolákat rumos vízbe! A tejet, lisztet, a vaníliarúd magjait és a tojássárgákat csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 150 ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10 dkg cukrot, a felvert tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a szódabik...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban elvegyítjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a szódabikarbónát. Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat keverjük össze ké...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű