50 dkg liszt
25 g élesztő
1 evőkanál cukor
2,5- 2,7 dl víz (amennyit felvesz)
2 evőkanál olaj
vaníliaaroma
A sziruphoz:
20 dkg cukor
4 dl víz
2 evőkanál méz
10 dkg darált dió
Az élesztőt, a cukorral és 3 evőkanál meleg vízzel felfuttatjuk. 5 dkg lisztet egy tálba teszünk, az élesztős vizet hozzákeverjük, letakarjuk és 15 percen át pihentetjük. A többi lisztet, az olajat és a vizet is beledolgozzuk, jól meggyúrjuk a tésztát. Mikor összeállt, az aromával ízesítjük, letakarjuk és egy órán át pihentetjük. Mikor a tészta már megkelt, nagyobb darabokat tépünk belőle, majd lisztezett felületen hosszúkásra sodorjuk őket és nyolcasokat formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még 10 percet hagyjuk pihenni, majd 3 evőkanál cukrot elkeverünk 1 dl vízben és ezzel kenjük át a sütemények tetejét. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A cukrot, a vizet és a mézet egy edénybe tesszük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. A süteményeket hagyjuk, kicsit hűlni, majd minden oldalukat átkenjük a sziruppal és beleforgatjuk a darált diób
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A margarint felolvasztjuk, és a kakaó kivételével, a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük. 3. A tészta egyik felét (kicsit többet is le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Egy másik tálban a margarint habosra keverjük a porcuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, valamint 4 evőkanál forró viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztalapokat 3-3 négyzetre vágjuk, majd éles késsel keresztben és hosszában átlósan behasítjuk, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű