50 dkg túró,
5 dkg vaj vagy kókuszzsír,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
édesítő,
45 dkg tejföl+ egy kis pohár tejföl,
1 csomag vanília puding
Keverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gépet is.
Ezután tegyél 2 evőkanálnyi pudingport hozzá. Az így megkapott túrókrémet simítsd bele a tortaformába és süsd elő egy kicsit.
A tejfölt keverd el édesítővel, tehetsz bele egy kevés citromhéjat, majd a maradék pudingport is add hozzá.
Alapos összekeverés után a kicsit átsült túrókrémed tetejére szépen simítsd el, és így süsd tovább együtt a két réteget.
180 fokon, körülbelül egy órán keresztül kell sütni. Az első fél órában tehetsz a tetejére sütőpapírt, hogy jobban átjárja a meleg a tortádat.
Ha megsült, hagyd kihűlni és egy kevés zselatinnal elkevert tejfölt tehetsz a tetejére. Ezután legalább pár órát hagyd hűlni a hűtőben.
A tetejét díszítheted mással is, ha szeretnéd, nagyon jól mutat és ízben is illik hozzá például a pirított mandula vagy dió.
A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-...
Elkészítési idő: kb. 1 óraTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habo...
Elkészítési idő:A tésztát kinyújtom kb 2 mm vastagságra majd 2 cm-es csíkokra vágom és habroló formára tekerem úgy hogy egymást fedjék ,bekenem a tojás sárgájával és előmelegített sütőben, szép...
Elkészítési idő: