50 dkg túró,
5 dkg vaj vagy kókuszzsír,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
édesítő,
45 dkg tejföl+ egy kis pohár tejföl,
1 csomag vanília puding
Keverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gépet is.
Ezután tegyél 2 evőkanálnyi pudingport hozzá. Az így megkapott túrókrémet simítsd bele a tortaformába és süsd elő egy kicsit.
A tejfölt keverd el édesítővel, tehetsz bele egy kevés citromhéjat, majd a maradék pudingport is add hozzá.
Alapos összekeverés után a kicsit átsült túrókrémed tetejére szépen simítsd el, és így süsd tovább együtt a két réteget.
180 fokon, körülbelül egy órán keresztül kell sütni. Az első fél órában tehetsz a tetejére sütőpapírt, hogy jobban átjárja a meleg a tortádat.
Ha megsült, hagyd kihűlni és egy kevés zselatinnal elkevert tejfölt tehetsz a tetejére. Ezután legalább pár órát hagyd hűlni a hűtőben.
A tetejét díszítheted mással is, ha szeretnéd, nagyon jól mutat és ízben is illik hozzá például a pirított mandula vagy dió.
A lisztet, sütőport, zsírt, porcukrot, tojást, vaníliás cukrot jól összegyúrjuk. Ha szeretnénk kakaósat készíteni, vegyük ketté a tésztát és az egyik felébe gyúrjunk 2-3 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverővel dolgozzuk össze a vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a csokoládét. Keverjük hozzá a vaníliát és a lisztet. A végén jöhe...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA cukrokat a tojásokkal habosra (világosra) kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és egy csipet sót, majd eldolgozzuk benne a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet. Az almákat megh...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csokit apró kockákra daraboljuk. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliás cukrot, csipet sót és a sütőport egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű