10 db nagyobb és puha medjool datolya
1 tk. vaníliakivonat
1/2 bögre mandula
1 bögre zabpehely
1/4 tk. tengeri só
1/2 tk. fahéj
1/2 tk. sütőpor
1/3 bögre kókuszolaj
1/2 banán
1/3 bögre mazsola vagy aszalt áfonya
A datolyát a vaníliával tedd aprítóba és aprítsd simára. Ezután add hozzá a mandulát és aprítsd tovább.
Add hozzá a zabot, a sót, a fahéjat, az olajat és a sütőport, és aprítsd még pár percig, amíg teljesen sima lesz. Végül keverd hozzá a banánt is.
Add hozzá a mazsolát és keverd bele kézzel.
A kezeddel formázz belőle körülbelül 20 darab korongot. Helyezd őket sütőpapírral borított tepsire.
170 fokos sütőben 8-10 percig süsd.
2l tálba az alapanyagokat egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőben 20 percig pihentetjük fóliával lefedve, majd lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk. Hullámos szélű kiszúróval kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével keverjük habossá (fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsolom a lisztel és a többi hozzávalóval jól összedolgozom a tésztát! Ha kell még egy kis tejfölt teszek hozzá. a tésztát két részre osztom, úgy hogy az alsó lap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipetnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes