10 db nagyobb és puha medjool datolya
1 tk. vaníliakivonat
1/2 bögre mandula
1 bögre zabpehely
1/4 tk. tengeri só
1/2 tk. fahéj
1/2 tk. sütőpor
1/3 bögre kókuszolaj
1/2 banán
1/3 bögre mazsola vagy aszalt áfonya
A datolyát a vaníliával tedd aprítóba és aprítsd simára. Ezután add hozzá a mandulát és aprítsd tovább.
Add hozzá a zabot, a sót, a fahéjat, az olajat és a sütőport, és aprítsd még pár percig, amíg teljesen sima lesz. Végül keverd hozzá a banánt is.
Add hozzá a mazsolát és keverd bele kézzel.
A kezeddel formázz belőle körülbelül 20 darab korongot. Helyezd őket sütőpapírral borított tepsire.
170 fokos sütőben 8-10 percig süsd.
Tészta: Az élesztőt kevés hideg tejben feloldjuk, a hozzávalókból nem túl kemény, de nem is lágy tésztát gyúrunk, (több tejföllel lehet lágyítani), és jó erősen kidolgozzuk. 4 cip...
Elkészítési idő: kb. 2,5-3 óra Nehézség: KözepesA tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet (hogy ne essen össze a habos krém), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tésztává gyúrjuk. A tészta felét kinyújtjuk. Egy kb. 20x18 cm-es magas peremű tepsi aljába terítve elősütjük 200 C-on kb. 8-10 perc alatt. Szép világos aranyba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű