1 tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
10 szem idénygyümölcs+ néhány szem a díszítéshez.
Nyers változat:
Az alapanyagokat egy mélyebb edénybe teszem és jó kemény habbá verem. Tálkákban, vagy pohárban, néhány szem gyümölccsel díszítve tálalom.
Ebben az esetben nem tárolható, mert az alján szétválnak a hozzávalók és romlik az állaga, így mielőbbi fogyasztása javasolt
Főzött változat:
A hozzávalókat olyan edénybe teszem, amit gőz fölé helyezhetek. Habverővel addig keverem, amíg kemény állagú hab lesz belőle. Poharak aljára félbevágott gyümölcsöt teszek, majd ráteszem a habot és a tetejére is gyümölccsel díszítem. Fogyasztásig hűtőben tartom.
Bármilyen szezonális, ízes gyümölcsből készülhet! /eper, málna, meggy, sárgabarack stb./
Télen, ha nincs gyümölcsünk, lekvárral is elkészíthető!
Az élesztőt, kevés tejjel pici cukorral felfuttatunk. A liszthez adjuk a csipet sót, az élesztős-cukros tejet, a tojásokat valamint az olajat és a többi tejet. Összekeverjük é...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. 2. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 3. A tejből liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük a lisztet, fahéjt, szódabikarbónát. A tejet elhabarjuk a tojássárgákkal. A vizet, mézet, cukrot és a margarint felforraljuk, langyosra hűtjük. Minden hozzávalót addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 170 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű