piskóta
6 tojás,
6 ek. liszt,
1 cs. sütőpor,
6 ek. cukor, . 3 db narancs.
KRÉM:
2 cs. tejszínes puding,
1 narancs aroma,
7 dl tej,
3 ek. cukor.
Csoki öntet:..
7 ek. víz,
7 ek cukor,
3 ek. keserű kakaópor.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és 2 meg tisztított, kis darabokra felszelt narancsot, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A torta formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük, hagyjuk hűlni. A tejben megfőzzük a pudingot hozzákeverjük az aromát, a cukrot, és hagyjuk hűlni. A tésztát kivesszük a formából, feldaraboljuk kockákra és a forma aljára lerakunk egy sort, leöntjük pudinggal, és meg locsoljuk a csokival, megint tészta, puding, locsolás, a tetejére tészta és a maradék pudinggal és a csoki öntettel meglocsoljuk, a maradék naranccsal díszítjük. Még díszítés előtt kicsi kakaóporral meghintjük, és teszünk rá tejszínhabot.
A tejet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk. Egyszerre beleöntjük a lisztkeveréket, gyors mozdulatokkal elkeverjük, és addig főzzük a masszát, amíg el nem válik az edény f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd kanalazzuk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojást a cukorral addig verem amíg sűrű, fehér, habos krém nem lesz. Hozzákeverem a joghurtot, a citromhéjat, az olajat és a vaníliás cukrot. Ha egynemű beleszitálom a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű