menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7-8 centiméteres vaníliarúd
5 házi tojás
1,5 liter tej
2 evőkanál porcukor
100 gramm kristálycukor
1 evőkanál liszt
só(ízlés szerint)
1 kávéskanál citromlé

Elkészítés:


Hasítsuk fel a vaníliarudat, a tejet öntsük bele egy vastag falú fazékba, adjuk hozzá a vaíliarudat, tegyük fel melegíteni, vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. A tej melegszik egyedül is, foglalkozzunk addig a tojásokkal. Válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét külön edényekbe, majd keverjük habot a fehérjéből. Adjuk hozzá a citromlevet, majd addig keverjük, amíg egészen megkeményedik. Mi ezt úgy szoktuk ellenőrizni, hogy megfordítjuk az edényt, ha ügyesek voltunk, akkor az edényben marad. Ekkor adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük el. Helyezzük bele a tejbe, úgy, hogy kanál segítségével szaggassunk darabokat, ne egybe öntsük bele. Főzzük nagyjából fél perig az egyik oldalát, majd fél percig a másikat is.

Ezután szedjük ki a habot egy szűrőbe. Ha kész, akkor szűrjük le a tejet is, majd a tojássárgájához adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük el jó alaposan. A lisztet keverjük el egy edényben, hogy ne legyen csomós, öntsük hozzá a leszűrt tejet, és sózzuk meg ízlés szerint. Ezután forraljuk fel, és főzzük sűrűre. Ha ez is meg van, akkor a lisztes tejet öntsük hozzá, hagyjuk a tűzön még egy kicsit. Akkor lesz igazán jó, ha sűrű a végén, ezután még langyos állapotában rakjuk rá a habot, és már kész is vagyunk!

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
218. Habos fánk
218. Habos fánk

Hozzávalókat összegyúrni. Keleszteni. Vékonyra nyújtani,.tenyérnyi kockákra vágni. Töltelék:cukor, vaníliás cukor, ecet , tojásfehérje, gőz fölött keményre verni. Tölteni,négy sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás pite
Almás pite

A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként, váltogatva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tészta felét pitetálba kenjük. Rátesszük a héj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Twix házilag
Twix házilag

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pozsonyi kifli (diós-mákos)
Pozsonyi kifli (diós-mákos)

Először a tölteléket készítsük el, mert csak hideg tölteléket használhatunk. ♥ Töltelék elkészítése ( dió-mák) A dióhoz és a mákhoz keverjük a hozzávalókat a cukor és tej kivét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk