- 20 dkg mascarpone
- 1 cs. vaníliapuding
- 3 ek. cukor
- 5 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 2 cs. habfix
- 15 dkg málna
A pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A málnát megmossuk és a krém háromnegyedéhez keverjük, majd egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. A maradék krémet, amiben nincs málna, elkenjük a tetején és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrni, két részre osztani. Egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, ráöntjük a tölteléket. A másik felével befedjük. Tetejét tojással megkenjük, cukros m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a tojásokat, a vajat és a mézet habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, amivel tovább keverjük. Majd beleöntjük a lisztet és a sütőport, amiket csomóment...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMák vagy dió töltelék ( 6 db bejglihez ) 85 dkg mák vagy dió, 50 dkg kristálycukor, 15 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt citromhéj, késhe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz