10 dkg vaj
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
1 csomag sütőpor
5 dl tej
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk.
Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
A tojásokat a tejjel, 1 cs vaníliás cukorral jól elkeverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsit, hogy a tejes masszából minenhová jusson.
A vajat ráreszeljük vagy rávagdossuk a tetejére és 200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.
Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk
A tésztát a következőképpen készítjük. A puha vajat, cukrot a tojással habosra kikeverjük. A liszt egy részét és a sütőport hozzákeverjük, majd a maradék liszttel és a kakaóporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csok...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Krémes sütik > Vasárnapi krémes Vasárnapi krémes recept Vasárnapi krémes Beküldve: 2015.08.29. Kategória: Krémes sütik Küldt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű