60 dkg liszt, 40 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 2 teás kanál sütőpor, 1 citrom leve,
Svájci linzer
175 g puha vaj, 80 g porcukor, 1 csipet só, 1 kk vaníliás cukor
1 ek víz, 250 g liszt
1, a száraz anyagokat citromhéjjal összekeverni
2, a margarint bele morzsolni
3, hozzáadni a tojássárgákat
4, hűtőbe tenni legalább 1 napra de legalább 1 órára
5, 3mm vastagságúra kinyújtani,formával szaggatni
Előmelegített sütőbe 180C kb 10-12 percig szép arany színűre sütjük.
Összeragasztani baracklekvárral és a tetejét porcukrozzuk.
Svájci linzer
A puha vajat nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, sót, vaníliás cukrot, vizet és tovább habosítjuk. Végül hozzákeverjük a lisztet és, miután összeállt a tészta, lefedve a hűtőszekrényben pihentetjük kb 1 órán át. Ezt követően kb 30 percig szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit visszamelegedni, majd kinyújtjuk 2 mm vastagságúra. Tetszőleges formákat szaggatunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 fokra előmelegített sütőben kb 5 perc alatt készre sütjük őket. Miután kihűltek megtöltjük őket a kicsit felmelegített lekvárral és porcukorral megszórjuk.
Elkészítése: A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, majd a kekszre öntjük és robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe tesszük. A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán, a levet felfogjuk. A krémhez a pudingot a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A porcukrot elkevertem a vaníliás cukorral és a vajjal, egyenként hozzáadtam a tojásokat. 2. A lisztbe beleszórtam a sütőport, majd a tejjel együtt fokozatosan hozzáöntöttem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű