60 dkg liszt, 40 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 2 teás kanál sütőpor, 1 citrom leve,
Svájci linzer
175 g puha vaj, 80 g porcukor, 1 csipet só, 1 kk vaníliás cukor
1 ek víz, 250 g liszt
1, a száraz anyagokat citromhéjjal összekeverni
2, a margarint bele morzsolni
3, hozzáadni a tojássárgákat
4, hűtőbe tenni legalább 1 napra de legalább 1 órára
5, 3mm vastagságúra kinyújtani,formával szaggatni
Előmelegített sütőbe 180C kb 10-12 percig szép arany színűre sütjük.
Összeragasztani baracklekvárral és a tetejét porcukrozzuk.
Svájci linzer
A puha vajat nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, sót, vaníliás cukrot, vizet és tovább habosítjuk. Végül hozzákeverjük a lisztet és, miután összeállt a tészta, lefedve a hűtőszekrényben pihentetjük kb 1 órán át. Ezt követően kb 30 percig szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit visszamelegedni, majd kinyújtjuk 2 mm vastagságúra. Tetszőleges formákat szaggatunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 fokra előmelegített sütőben kb 5 perc alatt készre sütjük őket. Miután kihűltek megtöltjük őket a kicsit felmelegített lekvárral és porcukorral megszórjuk.
Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg könnyű tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra előmelegítjük A pite formát kivajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a meggyet. A tojásokat a cukorral és tejszínnel összekeverjük és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül ó...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyo...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes