175g liszt
só
1 tojás
100g margarin
1 kiskanál édesítő
0,5 dl tej
5g élesztő
lekvár
dió
Az édesítőt meleg tejbe tesszük az élesztővel, és pihenni hagyjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, margarinnal. Néhány percig pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Félbevesszük a tésztát és egyet kisodrunk. Beletesszük a tepsibe, megkenjük lekvárral. Megszórjuk dióval. A másik fél tésztát is kisodorjuk és rátesszük a dióra. Villával megszurkáljuk és kb. 25 percig sütjük.
A margarint, a cukrot és a tojásokat simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, apránként, hogy ne csináljunk lisztfelhőt magunk körül. ;) Ha teszünk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Ezt jól össze gyúrni-2 részre osztani kinyújtani az egyiket kizsírozott tepsibe tenni Töltelék: 6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral kikeverni hozzá adunk 6 db reszelt al...
Elkészítési idő: 30-45m Nehézség: KönnyűPiskóta: A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes