175g liszt
só
1 tojás
100g margarin
1 kiskanál édesítő
0,5 dl tej
5g élesztő
lekvár
dió
Az édesítőt meleg tejbe tesszük az élesztővel, és pihenni hagyjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, margarinnal. Néhány percig pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Félbevesszük a tésztát és egyet kisodrunk. Beletesszük a tepsibe, megkenjük lekvárral. Megszórjuk dióval. A másik fél tésztát is kisodorjuk és rátesszük a dióra. Villával megszurkáljuk és kb. 25 percig sütjük.
A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 doboz lecsöpögtetett ananászbefőttet kivajazott tálba terítünk. Ráöntünk fél csomag sütőporral elkevert 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej elegyét. 170 fokon kb. 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a karamellt készítjük el. Az összes hozzávlóját egy tapadásmentes edénybe tesszük és alacsony lángon kb 2 órán át főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. A karamel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leőrölt diót és a ledarált zabpelyhet összedolgozzuk a kókuszzsírral és sütőpapírral bélelt tepsibe morzsoljuk. 200 fokon, 10 percig szárítjuk A kikevert krémet összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes