Alap:
50 dkg darált keksz
1 csomag gesztenyepüré
0,5 dl rum
30 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
annyi kanál tej, hogy összeálljon vagy Extra Jam (baracklekvár)
Krém:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, linzertészta keménységűre. Ne morzsolódjon, de ne is legyen ragacsos. Ketté vesszük a masszát.
A krém alapanyagait habosra keverjük. Kókuszszal meghintett felületen kinyújtjuk a kakaós masszát és a krém felét rákenjük. Feltekerjük. A maradék alapanyagokból újabb roládot készítünk. Pár órára hűtőbe tesszük és utána szeleteljük.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett, zsírral megkent tepsi hátoldalán megsütjük. Az egyik lapot összetörjük és beáztatjuk a rumba. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját elkevertem édesítővel (nekem 2 ek. eritrit-sztivia volt, ami kétszer erősebb mint a cukor), hozzáadtam 12 dkg darált mákot (mák ITT!), kb. 100 g kókuszolajat (kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a lisztet és a tejet hozzáadva, habverővel állandóan kevergetve, gőzön sűrűre főzzük. A gázról levéve, még forrón h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet és a barackot megtisztítjuk, a barackot apróra vágjuk, a meggyet kimagozzuk. A túrót, a cukrot/édesítőt és a joghurtot összeturmixoljuk. A zselatint kevés vízben feloldju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű