a kókuszos habcsókhoz:
9 tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék
csipet só
a csokoládé krémhez:
9 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
30 dkg étcsokoládé
30 dkg vaj
1/2 dl tej
A habcsókhoz a tojásfehérjét csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. 38 x 32 centis, sütőpapírral borított tepsire kenjük, majd 150 fokos sütőben 20-30 percig sütjük, végül a sütőben hagyjuk kihűlni. 3 egyforma részre vágjuk és betöltjük a lapokat a csokoládé krémmel. Először veszünk egy kókuszos lapot, erre kerül a krém fele, erre tesszük a második habcsóklapot, majd a maradék krém következik, végül befedjük a harmadik lappal befedjük. A krémhez a tojássárgákat a cukorral vízgőz fölött addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és a krém kissé be nem sűrűsödik.A gőzről levéve hozzákeverjük a tejet és az apróra tördelt csokoládét. A keverést addig folytatjuk, amíg a krém sima bársonyossá nem válik. Kihűtjük. Amikor kihűlt, a vajat habosra keverjük és apránként hozzáadagoljuk a csokoládés krémet. A süteményt fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
1.A joghurtokat egy keverőtálba öntjük és beleütjük a tojásokat. 2.Hozzáadjuk a cukrot, a sót és pár perc alatt habverővel összekeverjük, majd beletesszük az olajat is. 3.Már cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, bele szórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat. Kevergetve s...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez keverje össze egy tálban a kristálycukrot és a fahéjat. Enyhén lisztezett felületen tegye a tésztát téglalapra, mint korábban, és szórja rá a cukrot. Nyújtsa téglalap...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű