20 dkg tehéntúró
3 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
3-4 csepp vaníliakivonat
fél citrom reszelt héja
10 dkg tejcsokoládé
A túrót egy villával összetörjük és egy tálba tesszük. A habot felverjük, a citromhéjat, a cukrot és a vaníliát hozzákeverjük, összedolgozzuk a túróval. A csokit apróra törjük, vagy lereszeljük és a krémbe keverjük. A masszát egy zárható dobozba tesszük és 1-2 órán át a fagyasztóban pihentetjük, amikor szilárddá vált, már kanalazhatjuk is!
Hagyja a vajat szobahőmérsékleten körülbelül egy órán át, vagy amíg puha tapintású, de ne habozzon. A vajat, a sót, a cukrot, a vaníliát kézi keverővel keverjük össze kis vagy köze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElsőként a cukrot habosra keverjük 2 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a vajat, a citrom lereszelt héját, és tovább keverjük. Az átszitált lisztet az élesztővel együtt hozzáadjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét tábla jóféle csokit lereszelünk. A reszelt csokit negyed liter tejben felolvasztjuk. A lisztet egy kevés tejben elkeverjük, hogy folyékony legyen. A felolvasztott csokit fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű