6 alma
2 csésze liszt
1 csésze kristálycukor
1 csésze tej
10 dkg barna cukor
2 tojás
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
5 dkg vaj
1 citrom
fahéj
Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barna cukrot. Akkor jó, ha folyós. Arra ügyelj, hogy ne égesd el. Keverd hozzá az almát, szórd meg fahéjjal, és tedd egy vajjal kikent pite- vagy tortaformába.
A tojásokat rakd egy tálba, keverd össze jól a cukorral, majd dolgozd hozzá a tejet. Vegyítsd a sót, a sütőport, a lisztet, és forgasd hozzá a tojásos keveréket. Ha a tészta homogén, öntsd az almákra. Rakd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 30-35 perc alatt süsd meg. Pihentesd öt-tíz percig, majd fordíts ki a tésztát a formából úgy, hogy az almák legyenek felfelé.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Gyümölcsös sütik > Epres sütik > Epres képviselőfánk Epres képviselőfánk Galéria (2) Epres képviselőfánk Beküldve: 2013.08...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gőzgombóc, vagyis germknödel a hütték császára, a síelők regeneráló kalóriabombája. Eredeti formájában kelt tészta, benne szilvalekvár, leöntve vaníliasodóval. A recept alapján m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Habosra keverünk négy tojássárgát öt deka porcukorral meg öt deka puha vajjal. 2. Felengedjük három és fél deci tej-jel, végül közékeverünk nyolc deka lisztet meg a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a közepébe vájt mélyedésbe beleszórjuk a cukrot, a fahéjat, a tojássárgájákat és a sót. 2. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű