6 alma
2 csésze liszt
1 csésze kristálycukor
1 csésze tej
10 dkg barna cukor
2 tojás
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
5 dkg vaj
1 citrom
fahéj
Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barna cukrot. Akkor jó, ha folyós. Arra ügyelj, hogy ne égesd el. Keverd hozzá az almát, szórd meg fahéjjal, és tedd egy vajjal kikent pite- vagy tortaformába.
A tojásokat rakd egy tálba, keverd össze jól a cukorral, majd dolgozd hozzá a tejet. Vegyítsd a sót, a sütőport, a lisztet, és forgasd hozzá a tojásos keveréket. Ha a tészta homogén, öntsd az almákra. Rakd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 30-35 perc alatt süsd meg. Pihentesd öt-tíz percig, majd fordíts ki a tésztát a formából úgy, hogy az almák legyenek felfelé.
Összekeverjük a lisztet a tejföllel, a margarinnal és a sóval (kb. egy kávéskanál). Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Háromszög formákat vágunk ki a tésztából. A háromszögeket megke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almás pite elkészítéséhez a sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütő...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű