Családireceptkönyv.hu

Diétás Házi túró rudi


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
ísz. édesítő
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd (belseje)
18 g zselatinpor
90 ml víz
A bevonáshoz
400 g cukormentes étcsokoládé (45-59%-os)

Elkészítés:


A túrót egy szitán áttörjük. Hozzáadjuk az édesítőt, citrom reszelt héját, vanília kikapart magjait, összekeverjük.
A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és hagyjuk megduzzadni.
Ha megduzzadt betesszük a mikroba és megmelegítjük épp csak, hogy folyóssá váljon. Hozzáadjuk a túróhoz és jó alaposan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe 20 percre.
Ha kivettük, akkor rudakat sodrunk belőle. Én rátettem egy gömböt a túróból a celofánra, majd a két mutatóujjammal húztam lefelé, és közben lett szép hosszúkás formája, persze közben érdemes szorosan tartani, hogy tömörüljön össze. (Illetve ha 1-2 csepp vizet is használunk hozzá. Én k.b 2 db-onként ennyit elkentem a celofánomon, mert így nem ragadt oda. A víz nélkül picit ragad, a celofánhoz is, illetve a kezünkhöz is. Vigyázni kell, hogy tényleg csak max. 1-2 csepp legyen az a víz.)
A két végét levágjuk, és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Amíg a csokoládét megolvasszuk, mehet a hűtőbe hűsölni picit.
A csokoládét apróra vágjuk és gőz felett a háromnegyedét felolvasszuk, de épp csak, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék apróra vágott csokoládét és összekeverjük addig, míg elolvad, benne a többi a csoki ezzel picit visszahűtjük. (Érdemes jó minőségű magas kakaótartalmú csokoládét használni, nálam ez 50%-os kakaó tartalmú, mert ez nem keserű annyira.
Egy sütőpapírra picit nagyobb csíkokat kenünk az olvasztott csokoládéból, mint a rudijaink, és erre ültetjük őket, majd betesszük a hűtőbe picit, hogy összekössenek.
Pár perc elteltével kivesszük, rácsra tesszük, és az olvasztott csokoládéval bevonjuk őket. (Én egy kanállal csurgattam rá, majd segítettem, hogy mindenhol bevonja, és egy késsel visszatesszük a sütőpapírra, majd ha az összes kész, akkor mehet vissza picit a hűtőbe, míg megszáradnak.
Akkor betehetjük egy jól záródó dobozba, vagy be is csomagolhatjuk akár.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Kókuszos mennyország villámgyorsan: Bounty kehely re
Kókuszos mennyország villámgyorsan: Bounty kehely re

A tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tojáslikörös meggytorta
Tojáslikörös meggytorta

tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a kristálycukrot és csipetnyi sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel, a sütőporral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri
Gofri

1. A hozzávalókat - az olajon kívül - egy nagyobb tálban összekeverjük, majd fél órát a hűtőben pihentetjük. 2. A gofrisütőt felmelegítjük, majd olajjal vékonyan kikenjük. 3...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mini zserbó korongok***
Mini zserbó korongok***

vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára). A hűtőből kivéve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk