Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
6 dkg porcukor
1,5 dkg élesztő
1 dl tej
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
fél csomag vaníliás cukor

töltelék:
birsalmalekvár
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
csokoládé
kevés olaj
rum

Elkészítés:


A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is.

Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, az ízesítő anyagokat, tojássárgákat valamint a élesztős-tejes keveréket. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliával csomagolva hűtőben pihentetjük 1 órán át.

Három részre osztjuk, kinyújtjuk a lapokat, tepsibe tesszük az egyiket. Lekenjük a felforrósított lekvár felével, ráhalmozzuk a diótöltelék felét, kevés rummal meglocsoljuk, majd jöhet még egy tésztalap. A töltést megismételjük, majd betakarjuk a süteményt a harmadik lappal.

Villával megszurkáljuk, sütjük 190 fokon. Teljesen kihűtjük, majd átfordítjuk, és vízgőz felett, kevés olajjal elkevert olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Petra
Diós Karika
Diós Karika

A lisztet összemorzsoljuk a Rámával. Közepébe sót teszünk. A cukros, langyos tejben megkelt élesztővel a tésztát keményre gyúrjuk. 2 óra pihenés. A cipót 2 részre osztjuk, formázzu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Aszalt gyümölcsös karácsonyi kalács
Aszalt gyümölcsös karácsonyi kalács

A langyos tejet krémesre keverjük az élesztővel. A lisztet elvegyítjük a sóval, az aszalványokkal, hozzáadjuk a tojásokat (kevés elkevert tojást félreteszünk a tészta megkenéséhez)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarackos szelet rostos ősziléből
Őszibarackos szelet rostos ősziléből

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, közben szórjunk bele 15 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A tojássárgájákat a masszába dolgozzuk, és lazán be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Karamelles diós kocka
Karamelles diós kocka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk