Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
6 dkg porcukor
1,5 dkg élesztő
1 dl tej
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
fél csomag vaníliás cukor

töltelék:
birsalmalekvár
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
csokoládé
kevés olaj
rum

Elkészítés:


A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is.

Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, az ízesítő anyagokat, tojássárgákat valamint a élesztős-tejes keveréket. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliával csomagolva hűtőben pihentetjük 1 órán át.

Három részre osztjuk, kinyújtjuk a lapokat, tepsibe tesszük az egyiket. Lekenjük a felforrósított lekvár felével, ráhalmozzuk a diótöltelék felét, kevés rummal meglocsoljuk, majd jöhet még egy tésztalap. A töltést megismételjük, majd betakarjuk a süteményt a harmadik lappal.

Villával megszurkáljuk, sütjük 190 fokon. Teljesen kihűtjük, majd átfordítjuk, és vízgőz felett, kevés olajjal elkevert olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis - diós keksz
Csokis - diós keksz

A lisztet, kakaót, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott csokit, és összegyúrjuk. Dión...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliakrémes cukros-fahéjas rúd
Vaníliakrémes cukros-fahéjas rúd

Én most este dagasztottam be,hűtőben kelt,másnap Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük kicsit rúd formára igazítjuk és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat majd egyesév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

1. A tojássárgákat a vanília kivonattal a cukorral fehéredésig verjük. 2. A tejet felforrósítjuk (lángterelő karikán), de ne forraljuk és ha már forró vegyük takarékra, közben a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Hatlapos
Hatlapos

A lisztet összemorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi alapanyagot és hozzá tesszük a kis sót. Kevés tejjel könnyen gyúrató tésztát készítünk. Hat (6) részre osztjuk és szép világ...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk