3 púpozott ek finomliszt (amennyi a nyújtáshoz szükséges)
1 csomag leveles tészta
10 dkg sajt (ízlés szerint)
2 dkg vaj (amennyi a tepsi kikenéséhez szükséges)
1 db tojás
A leveles tésztát jól kinyújtjuk, ezt követően megkenjük a felvert tojással. Majd sajtot reszelünk rá. Csíkokra vágjuk.
A tepsiket kivajazzuk, majd a sajtos rudacskákat beletesszük.
Addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Sajt helyett szezámmagot, esetleg köménymagot is szórhatunk rá.
A hozzávalókat összedolgoztam. Ketté vettem a tésztát, kinyújtottam. Sütőpapíros tepsibe tettem az egyik lapot. Megszórtam zabkorpával, rátettem a lereszelt almát, meghintettem fah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesKészítsük elő a gyümölcsöt: mossuk meg és magozzuk ki - fakultatív (ha kell, hagyjuk állni cukorban/alkoholban). A sütőt kapcsoljuk be 210 C-ra. Készítsük elő a formát is (általáb...
Elkészítési idő: 20+30sütés Nehézség: KönnyűA poharak aljára 1-2 ek baracklekvárt rétegezünk, majd erre kekszdarát szórunk, végül jöhet rá a puding. A tetejére reszelt étcsokit vagy kakaóbabtöretet szórunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű