300 g zabpehely
200 g olajos magvak
100 g aszalt gyümölcs
100 g vaj
100 g nádcukor
4 ek méz
A zabpelyhet vastag falú serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd egy nagyobb tálba öntjük. Hozzá keverjük az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöt. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat a mézzel és cukorral, meg kell várni, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ha kész hozzá öntjük a többi hozzávalóhoz, fakanállal alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, szépen ellapogatjuk. Ha kihűlt éles késsel feldaraboljuk.
Nálunk csoki darabkák is kerültek a tetejére, hogy Apjuk is hajlandó legyen enni belőle
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet,kókuszreszeléket,sütőport. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kettéválaszjuk. Fontos,h szobahőmérsékletű legyenn,akkor szebb habunk lesz. A sárgáját a 2 dkg xilit/eritrittel habosra keverjük,a fehérjét laza habbá,majd a maradék "cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót, a tojás sárgáját is, összekeverjük, majd óvatosan a felvert habhoz keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. /köz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű