300 g zabpehely
200 g olajos magvak
100 g aszalt gyümölcs
100 g vaj
100 g nádcukor
4 ek méz
A zabpelyhet vastag falú serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd egy nagyobb tálba öntjük. Hozzá keverjük az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöt. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat a mézzel és cukorral, meg kell várni, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Ha kész hozzá öntjük a többi hozzávalóhoz, fakanállal alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, szépen ellapogatjuk. Ha kihűlt éles késsel feldaraboljuk.
Nálunk csoki darabkák is kerültek a tetejére, hogy Apjuk is hajlandó legyen enni belőle
Tészta receptje: - az élesztőt elkeverem 1 kanal tejföllel - elkeverem Liszt +cukor +só +zsir+az élesztővel elkevert tejfölt + annyi tejfölt ,hogy jól nyújtható, de nem ragacsos...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KözepesA margarint a porcukorral habosra keverjük. További keverés mellett hozzáadjuk a 4 egész tojást. Minél tovább keverjük, annál szaporább és könnyebb lesz. Reszelt citromhéjat, vanil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 evőkanál langyos tejben feloldjuk. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi anyaggal összekeverve a tésztát jól kidolgozzuk. Fél óráig pihentetjük. Kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaó- és kókuszvajat megolvasztom, időközben a kétféle lisztet és kókuszreszeléket összekeverem egy nagyobb tálban. A banánt feldarabolva beleteszem az aprítógépbe, hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű