3 db tojás,csipet só,13 dkg cukor,13 dkg liszt,1 1/2 tk sütőpor,5 ek tej,10 dkg mandulás csók,1 db sárgabarackkonzerv,30 dkg tejföl,4 dkg porcukor,1 db citromhéja,porcukor a sütire
A tojásokat a cukorral és csipet sóval 8 perc alatt krémesre keverjük,Rátesszük a lisztet,masszává dolgozzuk,közben a tejet is beleöntjük.Margarinnal kikent 32X39 cm-es tepsibe simítjuk,eloszlatjuk rajta a mandulás csókot.Előmelegített sütőben 250 C-on kb. 5 percig sütjükA tejfölt,porcukrot,citromhéjat összekeverjük.A tésztát félbevágjuk,rásimítjuk a krém felét,eloszlatjuk rajta a sárgabarackokat,rákenjük a krém másik felét,és erre kerül a másik tészta.Kockára vágva,porcukorral díszítve tálaljuk.
A gőzgombóc, vagyis germknödel a hütték császára, a síelők regeneráló kalóriabombája. Eredeti formájában kelt tészta, benne szilvalekvár, leöntve vaníliasodóval. A recept alapján m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját keverőtálba tesszük, állandó kevergetés mellett lassú vízgőz felett pasztőrözzük nagyjából kb 2 percig. A térfogata kissé megnő, habosabb és világosabb lesz. Ha üg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű