A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg Ráma
- 10 dkg porcukor
- 1 kk szalakáli
- 1 tojás
- 1 kanál kakaó
- és annyi tej,hogy könnyen nyújtható legyen- kb 1 dl
Krém:
- 5 kanál lisztet 3 dl tejben péppé főzzük.
- Akkor jó, ha már puding sűrűségű.
- Ha kihűlt teljesen, hozzá keverünk 20 dkg Rámát ,20 dkg porcukorral és 2 vaníliával kikevert 2 tojássárgáját
Babapiskótát : kávés,rumos tejben megforgatjuk
Tepsi hátán 2 lapot sütünk. Az én tepsim 30x28 cm
180 fokos sütőben max 15 perc és még puha,amikor ki kell venni,mert annyira megszárad,hogy az életben nem puhul meg.
A kihűlt tésztát megtöltjük a krém egy részével és a rumos ,kávés tejben megforgatott piskótát rárakosgatjuk. Majd a krém másik fele jön.És a második lap.
Tetejére csokimázat teszünk
A cukkinit lereszeljük. Összekeverjük a többi hozzávalóval. Szilikon kuglófformába töltjük. Majd 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc (tűpróba!) alatt megütjük. Ha kihűlt rácsor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és a tojásos krémhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvat...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát...
Elkészítési idő: 40-60 perc Nehézség: Könnyű