A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg Ráma
- 10 dkg porcukor
- 1 kk szalakáli
- 1 tojás
- 1 kanál kakaó
- és annyi tej,hogy könnyen nyújtható legyen- kb 1 dl
Krém:
- 5 kanál lisztet 3 dl tejben péppé főzzük.
- Akkor jó, ha már puding sűrűségű.
- Ha kihűlt teljesen, hozzá keverünk 20 dkg Rámát ,20 dkg porcukorral és 2 vaníliával kikevert 2 tojássárgáját
Babapiskótát : kávés,rumos tejben megforgatjuk
Tepsi hátán 2 lapot sütünk. Az én tepsim 30x28 cm
180 fokos sütőben max 15 perc és még puha,amikor ki kell venni,mert annyira megszárad,hogy az életben nem puhul meg.
A kihűlt tésztát megtöltjük a krém egy részével és a rumos ,kávés tejben megforgatott piskótát rárakosgatjuk. Majd a krém másik fele jön.És a második lap.
Tetejére csokimázat teszünk
Egy fél órával a műveletek elkezdése előtt áztassuk be a mazsolát vízbe, hogy tudjon kidegedni. Tőrjük össze a kekszet minél kisebb darabokra, vagy daráljuk le, és tegyük egy tálba...
Elkészítési idő:égett tésztás csináluk mikor csípősé vált és kezd a edényre lesülni akkor jó egyenként bele ütjük tojást fogtok egy habzsákot nyomtok egy kis kupcot mikor kinyomjátok mindet sütöbe...
Elkészítési idő:tojásfehérjét ketté választom,a fehérjét felverem a cukorral, majd hozzáadom a 10 k liszttel elkevert sütőport.Ketté veszem egyikbe keverek kakaóport.Egy gáztepsibe sütőpapírt tes...
Elkészítési idő: