Tészta: 40 dkg liszt, 1 tojás, 12,5 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek. zsír,
kevés sütőpor.
Töltelék: 25 dkg mák, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 5 dkg dara, 10 dkg mazsola,
2 tojás fehérje, 10 dkg lekvár
A hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani. Lap, töltelék, lap.
A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keveré...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük (30x20 cm tepsiben) Amíg kihűl a vajat a cukorral habosra keverjük. A 2 dl tejet a liszttel felfőzzük, majd ha kihűlt a vajas krémmel és a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz, és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk még egyszerű, illatos rugalmas tésztát nem kapunk. 3 ré...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kisza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű