• 210 g liszt
• 240 g zabpehely
• 180 g barna cukor
• 1 teáskanál szódapor
• 1 csipet só
• 120 g olvasztott vaj
• 400 g tejkaramella
• 0,5 dl főzőtejszín
• 240 g tejcsoki (kis darabokra vágva)
• 120 g tortabevonó csoki (kis darabokra vágva)
• 120 g szeletelt dió
Tetszőlegesen:
• 5-6 db tejkaramella
• 40 g csoki
1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük.
2. Keverőtálban összemixeljük a lisztet, zabpelyhet, barna cukrot, szódaport és a sót. Belekeverjük az olvasztott vajat és alaposan összemixeljük, amíg omlós nem lesz.
3. A massza felét a sütőpapíros tálba tesszük. Megszórjuk az apróra vágott dióval és csokikkal.
4. Egy kis lábosban alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett összefőzzük a karamellát és a tejszínt.
5. A karamellás krémet a csokis-diós rétegre öntjük.
6. A maradék tésztát ráöntjük erre a rétegre.
7. 23 perc alatt aranybarnára sütjük.
8. Sütőrácson teljesen kihűtjük a sütit.
9. Amikor kihűlt, a díszítésre félretett csokit és karamellt olvasszuk meg és csorgassuk rá a sütire.
Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Tészta begyúrása: A linzer formázása: Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúró...
Elkészítési idő:Piskótát sütni,kis tepsiben./20x25cm/ Puding,cukor,tej sűrűre főzni,bele a margarin,hűteni. Túró, vanillincukor,cukor hozzá a kihűlt puding.1 óra hűtőbe. A tésztát félbevágni,me...
Elkészítési idő:Tészta: Az élesztőt a langyos tejen összemorzsoljuk, befedjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot é...
Elkészítési idő: