500 g darált háztartási keksz
200 g porcukor
100 g vaj
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rumaroma
tej
meggybefőtt (esetleg rumos meggy)
kókuszreszelék
A kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.
Meghempergetjük kókuszreszelékben és bonbonos kapszlikba helyezzük a golyókat.
1. olvasztott margarin + cukor + tojás + aroma 2. lisztes kakaós sütőporos keveréket hozzáadni 3. 180°C-on 25-30 perc alatt megsütni
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát és egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm-es tepsibe tesszük, és egyenletesen beletapog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: 1. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. 2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes