500 g darált háztartási keksz
200 g porcukor
100 g vaj
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rumaroma
tej
meggybefőtt (esetleg rumos meggy)
kókuszreszelék
A kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk.
Meghempergetjük kókuszreszelékben és bonbonos kapszlikba helyezzük a golyókat.
A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az1 mk cukrot, ésa meleg tejben felfuttatjuk. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, és a többi hozzávalót hozzáadva géppel sima ruganyos de nem kemény tésztát dagasztunk. (A tésztába beledagasztjuk a darált tepertőt.) Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a porcukorral alaposan felhabosítjuk, majd egyenként hozzácsurgatjuk a tojásfehérjét, és a lisztet is belekeverjük a géppel. Teljesen egynemű, sima masszát kell kapju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű