· 1 db RAMA margarin (25 dkg)
· 4 tojás
· 1 vaníliás cukor
· 30 dkg darált keksz
· 30 dkg porcukor
· 20 dkg darált dió vagy mogyoró
· Rumaroma
· 2 evőkanál kakaó
· 1 ostyalap
Az ostyalapokat nedves konyharuhába rakjuk (rétegelve) hogy megpuhuljanak. Közben elkezdjük a krémet csinálni. A Ramat megolvasztjuk mikróba és egy lábasba öntjük a porcukorral és a tojással. Jól elkeverjük a vajas alapot, hogy a tojás ne szilárduljon meg benne! Felrakjuk a tűzre és sűrű keverve összefőzzük a kakaóval együtt (kb. 10 perc).
A tűzről levéve beleszórjuk a kekszet, majd a diót, vagy mogyorót. Végül a rumot és a vaníliás cukrot.
Az ostyalapokra tesszük a krémet amíg meleg és egyenletesen elterítjük rajta, majd feltekerjük (a krémet kezünkkel oszlassuk el az ostyán, mert fakanállal, lapáttal nehézkes). A feltekert ostyalapokat egy folpackos tálcára rakjuk (nem kell mosogatni) és folpackkal letakarjuk, majd hűtőbe tesszük (kb. 1-2 óra után már lehet enni) és ott is tároljuk.
Hamar elfogy!!!
Kettesével kell megsütni a lapokat, így a tésztát is külön-külön kell kikeverni, mindhárom adaghoz, ezért ameddig az első adag tészta a sütőben van, előkészíthetjük a másodikat, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a grízt és a vaníliát. Ezt fél órát pihentetjük,majd hozzáadjuk a meghámozott és lereszelt almát,a diót, a sütőport és vé...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesFür den Pie-Teig das Mehl mit Butter, 1 PriseSalz und 3 El eiskaltem Wasser zu einemgeschmeidigen Teig kneten, 30 Minuten kühlstellen. 4 des Teigs auf einer bemehlten Arbeitsfläche...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót kikészítek, a sütőt bekapcsolom bemelegítésre 180°-ra, előveszek 2 szilikon formát. Mércének egy nagy (3 dl) tejfölös poharat használok, amit erre a célra rendsze...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű