Családireceptkönyv.hu

1 linzer tésztából 6 féle süti!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
2 tojássárgája
40 dkg cukor
80 dkg vaj
2 vaníliás cukor
2 citrom héja és leve
1 nagy csipet só
1 kg liszt + a nyújtáshoz
1 csomag sütőpor
díszíteni, tölteni:

dióbél
porcukor
Nutella
szórócukor
lekvár
csokoládé (+olaj)
1 tojás

Elkészítés:


Elég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz!

A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromok héját és levét és a sót, és ismét simára keverjük. Ráöntjük a lisztet és a sütőport, ezt is géppel elkeverjük. Amikor kezdene összeállni, lekapcsoljuk a gépet és kézzel egyneművé gyúrjuk. Elég ragacsos marad, de így jó. (Itt jegyezném meg, hogy hűtőben a tészta több napig eláll, sőt, fagyasztani is lehet, ha nincs kedvünk az egészet kisütni.)

Kiveszünk belőle egy darabot, enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, amíg kezelhető állagú lesz, majd 2-3 mm-esre nyújtjuk. 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt sütjük.
A dediféle dióslekvároshoz:

virágalakú kb. 4 cm-es formával kiszúrjuk, az egyik felét megkenjük tojással, majd megszórjuk cukros, darált dióval, sütőpapíros tepsiben megsütjük. Nem kell, hogy teljesen kemény legyen, hűlés közben még szárad, keményedik. Ezután baracklekvárral egymáshoz ragasztjuk őket.

A nutellás szívekhez:

a tésztából 5 cm-es szíves kiszúróval darabokat szaggatunk. A felének a közepét is kiszúrjuk egy kisebb formával. Minden darabot (a szívecskéket is) megsütjük, kihűtjük.

A teli szíveket megkenjük Nutellával, hozzátapasztjuk az üreseket. A középső részt megszórjuk színes cukorral.

A linzerhez:

egy nagy virágalakú kiszúróval szaggatjuk ki a mintákat, a felének a közepét is kiszúrjuk, megsütjük, kihűtjük. A sütik közepére teszünk egy pötty lekvárt, ráillesztjük a másikat. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

A csokis csillagokhoz: a tésztából csillagokat szaggatunk, megsütjük, kihűtjük. Vízgőz felett csokit olvasztunk egy üstben, a csillagok egyik felét megmártjuk benne, rögtön szórunk rá kevés dekorcukrot. Alufóliára téve megvárjuk, míg megszilárdul.

Az islerhez:

a tésztából korongokat szaggatunk, megsütjük, kihűtjük. Piros színű lekvárral egymáshoz ragasztunk kettőt-kettőt. A csokit gőz fölött ismét megolvasztjuk, hozzákeverünk kevés olajat. Megmártjuk benne a lekváros sütiket, alufóliára téve megvárjuk, míg megkeményedik a máz.

(Nálam a tálon csak megcsorgatva van a csokival, mert a lekvár nem volt olyan sűrű, hogy összetapadjon és meg tudjam mártani).

A maradékhoz:

a kimaradt darabokat és a szívek közepét simán megcsorgatjuk a maradék olajos csokival.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hetekig eláll, már most megsütheted.

1 linzer tésztából 6 féle süti!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládés Krémes
Csokoládés Krémes

A szalalkálit feloldottam a tejben. A lisztet elkevertem a kakaóporral, gyúródeszkára szitáltam. Hozzászitáltam a porcukrot is, majd beledaraboltam és elmorzsoltam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÁKOS LINZER CITROMKRÉMMEL
MÁKOS LINZER CITROMKRÉMMEL

1. Gyúrjuk össze a linzer tésztáját: a lisztet öntsük egy tálba, tegyük bele a cukrot és a kockára vágott hideg vajat, és a két tenyerünk között dörzsölgessük össze addig, amíg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Albán krémes
Albán krémes

elkészítés Egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük a tészta összetevőit követve a hozzávalók fenti sorrendjét. Beleöntjük egy kapcsos formába, és tűpróbáig sütjük kb. 25 per...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt szilvás lepény
Kelt szilvás lepény

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk