6 nagy alma
20 dg darált dió
őrölt fahéj
méz
kókuszreszelék
A meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük. A darált diót vagy kekszet hozzákeverjük. Attól függően, milyen édesen szeretjük, adunk hozzá mézet, majd fahéjjal fűszerezzük. A masszát jól összekavarjuk és vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat és hűtve tálaljuk.
A tészta hozzűvaéóoz összegyúrjuk, a kosárka formákat kibéleljük és haéványra sütjük. A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kikeverjük majd gőz főlőtt sűrű k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tisztított epreket apróra vágjuk, majd a cukorral és a vajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik. Ekkor belenyomjuk a sűrített tejet és ha szép élénk szí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A tojásokat fehéredésig habosítom a cukrokkal és a sóval, ezután belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Hozzámérem a tejfölt és a jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13x7 centis sütőformát. A tojásokat és a cukrot keverjük habosra robotgép segítségével, majd adjuk hozzá az olajat, a 2 cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű