6 db tojás
3 ek. rizsliszt
2 ek. Farina
5 dkg margarin
3 ek. cukor
2 dl tej
margarin a sütéshez
darált mák
porcukor
(lekvár
darált dió)
A tojásfehérjét felverjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákanalazzuk a lisztet. Ha összedolgoztuk a masszával, apránként fellazítjuk a tejjel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. A serpenyőben felforrósítjuk a margarint, ezen pedig kisütjük a palacsinta rétegeket. (Elég az egyik oldalát, nem kell megfordítani.) Rögtön megszórjuk a porcukros mákkal (vagy rábízzuk Jánosra a feladatot :P), aztán sülhet is a következő réteg. Ízlés szerint váltogathatjuk a mákos-lekváros-diós tölteléket, de külön-külön is finom. ;)
Frissen finom, de hát esély sincs rá, hogy maradjon... :D
A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, jöhetnek hozzá a tojások egyenként kikeverve, az átszitált liszt a sütőporral, és a sóval, bele a vajas krémbe. Jöhet a na...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű