Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Francia mákos palacsinta


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
3 ek. rizsliszt
2 ek. Farina
5 dkg margarin
3 ek. cukor
2 dl tej

margarin a sütéshez

darált mák
porcukor
(lekvár
darált dió)

Elkészítés:


A tojásfehérjét felverjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákanalazzuk a lisztet. Ha összedolgoztuk a masszával, apránként fellazítjuk a tejjel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. A serpenyőben felforrósítjuk a margarint, ezen pedig kisütjük a palacsinta rétegeket. (Elég az egyik oldalát, nem kell megfordítani.) Rögtön megszórjuk a porcukros mákkal (vagy rábízzuk Jánosra a feladatot :P), aztán sülhet is a következő réteg. Ízlés szerint váltogathatjuk a mákos-lekváros-diós tölteléket, de külön-külön is finom. ;)

Trükkök, tippek, praktikák:


Frissen finom, de hát esély sincs rá, hogy maradjon... :D

Francia mákos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás Muffin
Diétás Muffin

melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy villával, vagy mixerrel pépesítsük a banánt, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat. A muffin formát olajozzuk ki, tegyük bele a gyümölcsöket, é...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejbegríz süti sok gyümölccsel
Tejbegríz süti sok gyümölccsel

A tejbegrízt hidegen bekeverjük a többi hozzávalóval, és félretesszük. Az őszibarack 3/4-ét meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. (Ha savan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Angol vajas sütemény
Angol vajas sütemény

A vajat 20 dkg cukorral, sóval és a vaníliás cukorral krémesre kikeverjük, beledolgozzuk a lisztet, és kézzel átgyúrjuk. Letakarva kb 1 2/2 órát h Vős helyre tesszük. Sütőpapíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kinder
kinder

1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk