6 db tojás
3 ek. rizsliszt
2 ek. Farina
5 dkg margarin
3 ek. cukor
2 dl tej
margarin a sütéshez
darált mák
porcukor
(lekvár
darált dió)
A tojásfehérjét felverjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákanalazzuk a lisztet. Ha összedolgoztuk a masszával, apránként fellazítjuk a tejjel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjét. A serpenyőben felforrósítjuk a margarint, ezen pedig kisütjük a palacsinta rétegeket. (Elég az egyik oldalát, nem kell megfordítani.) Rögtön megszórjuk a porcukros mákkal (vagy rábízzuk Jánosra a feladatot :P), aztán sülhet is a következő réteg. Ízlés szerint váltogathatjuk a mákos-lekváros-diós tölteléket, de külön-külön is finom. ;)
Frissen finom, de hát esély sincs rá, hogy maradjon... :D
A vajat a kristálycukorral keverd habosra. Keverd hozzá a tojások sárgáját, a citrom héját és levét. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Néhány csepp citromlével verj habot a tojások...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk a tojásokat is. Belehintjük a reszelt citromhéjat, majd a sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű