menu

Családireceptkönyv.hu

Tündérsüti . . .


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 24 x 38 cm-es tepsihez:


Tésztához...

25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Töltelékhez...
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma

Porcukor a sütemény hintéshez...

Elkészítés:


Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk
( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre
kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával)
Még forrón hozzákeverjük a tejfölt!
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk,
óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (Alsó-felső sütésre)
A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral,
majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába
és a továbbiakban kézi erőre váltva, tésztát gyúrunk.
A tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük,
még pici lisztet dolgozhatunk bele.
60 - 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót
sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével, tepsink méretére,
majd átemeljük papírostól a tepsibe.
Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk,
amit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk.
Kb 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek
a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral a biztonság kedvéért :)
Összessen 40 perc sütés után a habos rész még kicsit rezegős lehet ,
de nem baj, mert miközben hűl szépen megszilárdul .
A lehűlt süteményünket porcukorral hintjük és
tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb :)))

Tündérsüti . . .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
Mamika-féle almás-mákos
Mamika-féle almás-mákos

A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyikkel befedjük a tepsi alját, rárakjuk a bekevert mákot szép egyenletesre, majd a tetejére a reszelt almát. Ezt lefedjük a tészta másik felével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Moscauer
Moscauer

A tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, diót és narancshéjat, majd lehűtjük. Cukrozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű tejcsokis muffin
Egyszerű tejcsokis muffin

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. A csokoládét egész apró darabokra vágjuk. Egy m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia pite gyümölcsös
Francia pite gyümölcsös

A tésztát kiengedem, hogy szép langyos legyen, nem hideg. 1 almát meghámozok, picire felkockázom, beteszem egy bögrébe 2 ek cukorral meg 3-4 ek vízzel összekutyulva és 4-5 perci...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk