menu

Családireceptkönyv.hu

RIZSFELFÚJT


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 2 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej
25 dkg rizs
8 evőkanál cukor
5 tojás
csipetnyi só
2 csomag vaníliás cukor
3 dl víz
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


A rizst a 3 dl vízzel egy edénybe rakjuk, majd folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a víz elfő.
Ekkor hozzáöntjük a tejet,és megfőzzük.
Amikor megfőtt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukor felét, és a citromhéjat.
Hagyjuk kihűlni.
A tojás sárgákat a maradék cukorral habosra keverjük és a kihűlt rizshez kavarjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük és szintén a rizshez keverjük.
Kivajazott kisebb tepsibe öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
A cukor mennyiséget lehet csökkenteni, vagy emelni izlés szerint.

RIZSFELFÚJT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pöstyéni szelet recept
Pöstyéni szelet recept

Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Mama omlós almása
Mama omlós almása

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze az olvasztott vajjal. Tedd bele a porcukrot, a sütőport és a tojást. Gyúrd amíg összeáll és nem ragacsos. Csomagold fóliába a tésztát és 1...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint
Avatar Szoleczki Lászlóné Kedvelnék
Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött t...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kokos-Himbeer-Torte
Kokos-Himbeer-Torte

Den Boden der Springform mit Backpapier bespannen. Das abgesetzte Kokosöl (ca. 40 ml) vom Kokosmus (ca. 160 g) trennen, in einem kleinen Topf bei milder Hitze schmelzen und abkühle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk