1 l tej
25 dkg rizs
8 evőkanál cukor
5 tojás
csipetnyi só
2 csomag vaníliás cukor
3 dl víz
1 citrom reszelt héja
A rizst a 3 dl vízzel egy edénybe rakjuk, majd folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a víz elfő.
Ekkor hozzáöntjük a tejet,és megfőzzük.
Amikor megfőtt hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukor felét, és a citromhéjat.
Hagyjuk kihűlni.
A tojás sárgákat a maradék cukorral habosra keverjük és a kihűlt rizshez kavarjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük és szintén a rizshez keverjük.
Kivajazott kisebb tepsibe öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
A cukor mennyiséget lehet csökkenteni, vagy emelni izlés szerint.
A mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Gyúrd össze az alapanyagokat, és a masszát tedd hűvös helyre. A lényeg, hogy 25 fok alatti hőmérsékleten álljon egy darabig, mert így válik keményebb, gyurmázhatóbb állagúvá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meleg tejben kevés édesítőszerrel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet mikróban átmelegítjük, majd átszitáljuk. 2. A kész kovászt összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot érdemes jóval korábban elkészíteni, mert ki kell hűlnie. A sütőt előmelegítjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot géppel öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz