Tészta
40 dkg liszt,
1 tojás,
25 dkg margarin,
1 kisk. szódabikarbóna,
10 dkg porcukor,
2 ek. kakaópor,
1 ek. tejföl
Krém:
1/2 l tej,
20 dkg cukor,
2 vaníliás főzős pudingpor,
1 vaníliás cukor,
1 nagy és 1 kis tejföl (20 %-os)
A tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36 cm) terítjük. Ráöntjük a krémet, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. 180 C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Tűpróba.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
A lisztet, porcukrot és a sütőport egy műanyag zacskóban összerázzuk. Egy közepes nagyságú tepsit a vaj felével kikenünk, majd beleszórjuk a lisztes cukor felét. Burgonyanyomó s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a kakaóport, fehérjeport, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Egy kisebb tortaformát szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étkezési zselatint és a 3 dl tejet állandó kevergetés mellett felfuttatjuk. Ne forraljuk fel, csak meleg legyen. A túrót a porcukrot a rámát és a vaníliás cukrot kikeverjük. A z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, majd a kettőt habverővel elegyítjük. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 190°C-on 45-50 perc alatt ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű