100 g vaj
3 evőkanál méz
300 g kristálycukor
1 kávéskanál ecet
1 evőkanál szódabikarbóna
2 tojás
700 g finomliszt
3 evőkanál kakaópor
Megosztom a Facebook-on »»»
Nagyon finom sütemény. Egyszer a szomszéd nénim kínált meg ezzel a süteménnyel és annyira ízlett, hogy azonnal elkértem a receptjét.
Tészta:
100 g vaj
3 evőkanál méz
300 g kristálycukor
1 kávéskanál ecet
1 evőkanál szódabikarbóna
2 tojás
700 g finomliszt
3 evőkanál kakaópor
Egy lábasban a vajat a mézzel és a cukorral felolvasztjuk. Az ecetet a szódabikarbónával összekeverjük, majd a lábasba öntjük. Fel fog habosodni. Rögtön belekavarjunk 2 egész tojást (állandóan kavarni kell), majd levesszük a tűzről és a meleg masszához hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet. Jól kidolgozzuk, 6 részre osztjuk és sütőpapíron kisodorva, villával kissé megböködve, 30 × 40 cm-es tepsiben 170°C-on 5-7 perc alatt mindegyiket külön-külön megsütjük
Krém:
250 g vaj
3 tubus édesített, sűrített tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
4 evőkanál cukor
A sűrített tejeket tubusostól 3 órán át vízben főzzük, így karamellizálódik. Ha kihűlt, a vajjal együtt kikeverjük. A pudingot a tejben a cukorral megfőzzük, majd a kihűlt vajas masszához keverjük.
A lapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson, arra pedig a tésztalapok levágott széleiből reszelünk díszítésként.
A tejszínt habbá verjük, bele a tejfölt, cukrot, citrom levét és héját. A formát folpack fóliával kibéleljük, rétegesen belerakjuk és krémet hűtőbe jól lehűtjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180C-ra. Először elkészítem az alapot: az aprítógépben ledarált kekszmorzsát összekeverem az olvasztott vajjal és belenyomkodom egy 23 cm átmérőjű kapcsos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet a zsírral eldörzsöljük, a többi hozzávalóval gyorsan össze gyurjuk.késfoknyi vékonyra nyújtjuk, kerek, és cakkos szabbatóval ki szurjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrém: sűrűre főzni kihűlt: vaj, maradék kókusz tészta összedolgoz, r rész
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű