60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1.5 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A linzerhez a "tetőt" úgy készítsük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy süssük készre.
Ha kihűlt, töltsük meg őket habzsákból kinyomott baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
Először a száraz hozzávalókat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a ctromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet dagasztó tálba szórjuk, közepébe fészket készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, kevés langyos tejet öntünk rá, és lefedve langyos helyen hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig robotgéppel kikeverjük. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. A sütőt kb. 250 °C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, egy nagy tálban keverjük fehéredésig a tojást a cukorral és a vanília kikapart magjaival. Adjuk hozzá a mézet, a lisztet, a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes