60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1.5 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A linzerhez a "tetőt" úgy készítsük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy süssük készre.
Ha kihűlt, töltsük meg őket habzsákból kinyomott baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
A tekercshez a sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokon. Az egész tojásokat a cukorral legalább 20 percig keverjük habverővel. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és kis adagokban dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd ehhez keverem adagonként a kakaót. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitálom a kakaós alaphoz. Kivajazo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük. 2. A lisztet a sütőporral összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,nem kell a tojást felverni. A mázat összefőzni,kókuszba forg....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz