menu

Családireceptkönyv.hu

Vanília szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói 22 x 32 cm-es tepsihez:


5 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 ek forró víz
1/2 cs sütőpor

Krém hozzávalói:

4 dl tej
3 púpozott ek liszt
20 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin

tetejére csokoládéforgács

Elkészítés:


A keverőtálba tegyük bele az egész tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.(legalább háromszorosára habosodjon fel)
Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk rá a cukros-tojásos habra. Ezután kanalazzuk rá a darált diót is.
Végül fakanállal, óvatosan keverjük össze a masszát.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, majd kenjük meg a krémmel.
A lisztet és egy csomag vaníliás cukrot keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet melegítsük fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a lisztes keveréket. Ezután pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.

A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt, lisztes masszát. (addig keverjük, hogy jó habos krémet kapjunk)

A teljesen kihűlt tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a vaníliás krémet, majd ízlés szerint szórjuk meg csokoládéforgáccsal ( v. öntsük le olvasztott csokoládéval).
Ezután hűvös helyen hagyjuk pár órát állni, hogy a krém teljesen megdermedjen és szépen feltudjuk szeletelni.

Vanília szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Almás-habos kocka
Almás-habos kocka

1. Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tud...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes pite
Meggyes pite

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés szilvás süti
Bögrés szilvás süti

A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a szilvát. Kiolajozott, zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos-túrós süti
Barackos-túrós süti

A tepsit vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180- fokra előmelegítjük. A barackot megmossuk, kimagozzuk,a héját lehúzzuk és apróra daraboljuk. A tésztához a tojások sárgáját a cu...

Elkészítési idő: 70 perc kb.
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk