A tésztához:
12 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
1 kk sütőpor
1 mk só
10 dkg puha vaj
10 dkg eritritol
1 db citrom reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
A tetejére:
50 dkg magozott meggy
1 ek liszt
1 mk fahéj
2 kk eritritol
A zsemlemorzsát, a sót és a sütőport elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
A vajat a cukorral és a vaníliaaromával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját és a citrom héját belereszelem.
Hozzáadom a zsemlemorzsás keveréket.
A tojásfehérje habot hozzáforgatom a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a tésztát, majd a tetejére rakom a meggyet, amit megforgattam lisztben. A tetejét fahéjas cukorral szórom meg.
180 C fokon kb. 35-40 percig sütöm.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és 10-15 percig pihentetjük. A töltelékhez a fehérjéből és porcukorból habot készíteni és hozzáadni a kókuszt. Vizes kézzel kis gombócokat k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej egy részét meglangyosítjuk, pici cukrot teszünk bel és az élesztőt felfuttatjuk. Kenyérsütőgépben a hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből elkészítjük a tésztát. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük a sütemény alapját: A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és a cukrot, és kevergetve összeolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és rövid idei...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat. Fele cukorral a sárgáját felverem, majd a másikfelét apránként hozzáadom a fehérjéhez mikor már majdnem felvertem és tovább verem. Majd fellazítom a sárg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes