A tésztához:
12 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
1 kk sütőpor
1 mk só
10 dkg puha vaj
10 dkg eritritol
1 db citrom reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
A tetejére:
50 dkg magozott meggy
1 ek liszt
1 mk fahéj
2 kk eritritol
A zsemlemorzsát, a sót és a sütőport elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
A vajat a cukorral és a vaníliaaromával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját és a citrom héját belereszelem.
Hozzáadom a zsemlemorzsás keveréket.
A tojásfehérje habot hozzáforgatom a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a tésztát, majd a tetejére rakom a meggyet, amit megforgattam lisztben. A tetejét fahéjas cukorral szórom meg.
180 C fokon kb. 35-40 percig sütöm.
Tojások sárgáját + cukrot+ kólát habosra keverjük -lisztet elvegyiíjük a sütőporral + kakaóporral -a két keveréket összevegyítjük -tojások fehérjét felverjük kemény habbá é...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA krémsajtot, a vajat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kiterítjük magunk elé és a szilva méretétől függően vagy egy nagyobb kiszúróval köröket szúrunk ki belőle, vagy késsel négyzetekre szeljük. A marcipánból vékony hurkák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Egy 12 darabos muffin formát kibélelünk papírral. 2 A tészta hozzávalóit összekeverjük. A muffin papírokba kanalazzuk, és 180 C fokon kb. 20 pe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű