Családireceptkönyv.hu

Meggyes lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
12 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
1 kk sütőpor
1 mk só
10 dkg puha vaj
10 dkg eritritol
1 db citrom reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
A tetejére:
50 dkg magozott meggy
1 ek liszt
1 mk fahéj
2 kk eritritol

Elkészítés:


A zsemlemorzsát, a sót és a sütőport elkeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.

A vajat a cukorral és a vaníliaaromával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját és a citrom héját belereszelem.

Hozzáadom a zsemlemorzsás keveréket.

A tojásfehérje habot hozzáforgatom a tésztához.

Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a tésztát, majd a tetejére rakom a meggyet, amit megforgattam lisztben. A tetejét fahéjas cukorral szórom meg.

180 C fokon kb. 35-40 percig sütöm.

Meggyes lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Regi Szelet
Regi Szelet

4 db tojásból piskótát készítettem,2 evőkanál rizsliszt és 2 evőkanál kókuszliszttel, 4 kanál eritrittel, pici sütőporral. Felét a tepsibe öntöttem, majd a másik feléhez 1 evőkanál...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű Bagett
Egyszerű Bagett

Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás pite déditől
Almás pite déditől

A hozzávalókat az alma és a zsemlemorzsa kivételével összegyúrjuk. Tejfölt annyit tegyünk bele, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. 2 lapot nyújtunk. Az elsőt papírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk