Piskóta hozzávalói:
4 db M-es tojás
1 ek. Snegyedannyi édesítő (16 g)
kis csipet só
1 kk. bio citromlé
2 púpos ek. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (30 g)
1 csapott ek. zsírszegény kakaópor (8 g)
10 g folyékony kókuszolaj
Töltelék hozzávalói:
300 g To-tu (tojás túró)
100 g Szafi Fitt kókuszkrém
30 g negyedannyi édesítő
1/2 kk. Szafi Fitt vanília őrlemény
1 ek. zselatin (12 g)
1 bio citrom héja
1 bio citrom leve (29 g)
160 g víz
Narancszselé hozzávalói:
2 narancs leve (106 g)
3 dl szénsavas ásványvíz
15 g negyedannyi édesítő (ha a narancs édes, lehet kevesebb is)
35 g Szafi Fitt vaníliás pudingpor
15 g zselatin
iskóta készítése:
A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet és végül a kókuszolajat.
25*25 cm-es szilikon tepsibe simítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon alsó felső programon 17 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A zselatint feloldjuk 0,5 dl forró vízben.
A többi hozzávalót krémesre turmixoljuk, majd még melegen hozzáadjuk a zselatint.
Narancsréteg készítése:
A vaníliás pudingport, a zselatint és az édesítőt összeöntjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel hígított narancslével.
Ezután alacsony hőfokon felmelegítjük, de figyeljünk rá, hogy ne forrjon fel!
A sütemény összeállítása:
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, egyenletesen eloszlatjuk rajta a szintén kihűtött "túró"krémet és végül rásimítjuk a már félig dermedt zselét is.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Ebből a mennyiségből 16 szelet sütemény lesz.
Egz 23x30-as tepsihez dupla adagot használtam és 25 percig sütöttem.
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral. A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a cukrot,a vaníliás cukrot a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. 2. Kisütjük a palacsi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlyan tésztát kell gyúrni, hogy se kemény ne legyen, se lágy. Legyen könnyen nyújtható. Vékonyra ki kell nyújtani, téglalap alakúra felvagdosni, minden téglalapba késsel 2 vonalat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, tejfölből, kockára vágott vajból tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük, 3 órát pihentetjük. Előkészítjük a roló sütőformákat, vajjal vagy olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű