Piskóta hozzávalói:
4 db M-es tojás
1 ek. Snegyedannyi édesítő (16 g)
kis csipet só
1 kk. bio citromlé
2 púpos ek. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (30 g)
1 csapott ek. zsírszegény kakaópor (8 g)
10 g folyékony kókuszolaj
Töltelék hozzávalói:
300 g To-tu (tojás túró)
100 g Szafi Fitt kókuszkrém
30 g negyedannyi édesítő
1/2 kk. Szafi Fitt vanília őrlemény
1 ek. zselatin (12 g)
1 bio citrom héja
1 bio citrom leve (29 g)
160 g víz
Narancszselé hozzávalói:
2 narancs leve (106 g)
3 dl szénsavas ásványvíz
15 g negyedannyi édesítő (ha a narancs édes, lehet kevesebb is)
35 g Szafi Fitt vaníliás pudingpor
15 g zselatin
iskóta készítése:
A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet és végül a kókuszolajat.
25*25 cm-es szilikon tepsibe simítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon alsó felső programon 17 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A zselatint feloldjuk 0,5 dl forró vízben.
A többi hozzávalót krémesre turmixoljuk, majd még melegen hozzáadjuk a zselatint.
Narancsréteg készítése:
A vaníliás pudingport, a zselatint és az édesítőt összeöntjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel hígított narancslével.
Ezután alacsony hőfokon felmelegítjük, de figyeljünk rá, hogy ne forrjon fel!
A sütemény összeállítása:
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, egyenletesen eloszlatjuk rajta a szintén kihűtött "túró"krémet és végül rásimítjuk a már félig dermedt zselét is.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Ebből a mennyiségből 16 szelet sütemény lesz.
Egz 23x30-as tepsihez dupla adagot használtam és 25 percig sütöttem.
A tésztához a margarint a vaníliacukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojást, addig gyúrjuk, amíg összeáll. A tésztát kinyújtjuk, majd t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeslsd. video
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal. 3. A tojásokat a cukorral, margarinnal és a joghurttal összeverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható legyen. Ketté osztjuk és sütőpapíron vékonyra kisodorjuk kb. 27x35 cm...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes