menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk egyszerűbben --Gabriella


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(25-30 darabhoz)
3 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő
2 evőkanál porcukor
5 dkg puha vaj
2 tojássárgája
1 pohárka rum (1-2 evőkanálnyi)
csipet só
50 dkg sima liszt
1 citrom reszelt héja

olaj a sütéshez (zsírban is lehet sütni, bár attól picit nehezebb lesz a tészta)

+ baracklekvár
és porcukor

Elkészítés:


1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a rumot, sót, a citrom reszelt héját, majd a liszttel jól összedolgozzuk, kidagasztjuk - lágy tésztát kapunk (de ne ragadjon). Langyos helyen letakarva másfélszeresére kelesztjük kb. 30 percig.
2. Amikor megkelt enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk (a lemaradt részeket átgyúrjuk, újra nyújtjuk, kiszaggatjuk) és egy tiszta konyharuhával letakarva kelesztjük még kb. 20 percig.
3. Az olajat felforrósítjuk, majd lentebb vesszük alatta a lángot, így sütjük a fánkokat. Sütés előtt a fánkok közepére ujjunkkal nyomunk egy kis lyukat - ezt a részt lefelé fordítva kezdjük sütni a fánkot. Akkor lesz szalagos, ha először fedő alatt sütjük kb. 1 percig, majd megfordítjuk a fánkokat, de ekkor már fedő nélkül sütjük a másik oldalát. (A fánkok alja sütés közben ne érjen le az edény aljára, mert akkor könnyen megéghet, lebegjen az olajban.)
4. A pirosra sült fánkokat szűrőkanállal papírtörlőre szedjük. Amikor langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral, és lekvárral kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szafi fitt paleo "túrógombóc"
Szafi fitt paleo "túrógombóc"

Elkészítés: Turmixoljuk össze a totut, kókuszolajat, a citrom levét és héját, a vanília őrleményt, és a tojást. Majd keverjük hozzá a süteménylisztet, és gyúrjuk össze. Pihentes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Japán krémes
Japán krémes

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra és egy nagyobb tepsibe öntsünk félig vizet, majd helyezzük be, hagy melegedjen ez is. Egy kis lábasban közepes hőmérsékleten keverjük el a tejet,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mini kuglóf , fánk
Mini kuglóf , fánk

A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéját, az egész tojásokat. A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot kever...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Orosz túrópalacsinta- Szirnyiki
Orosz túrópalacsinta- Szirnyiki

túrót, a tojások sárgáját és a cukrot botturmixszal simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, a vaníliát. A sóval kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, és a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk