2 db tojás,
200 g cukor,
150 ml olaj,
200 ml tej,
25 g kakaó,
1 kanál ecet,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 tasak sütőpor,
4 ml vaníliaaroma,
4 ml rumaroma,
700 – 750 g liszt.
Hozzávalók a krémhez:
4 db tojás,
150 g cukor,
1,5 liter tej,
250 g liszt,
200 g étcsokoládé,
250 g vaj,
egy csipet só,
4 ml rumaroma.
A lapok elkészítése: keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval, addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre. Az egyik részbe tegyünk vaníliaaromát és kb. 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és 300 g lisztet. Gyúrjuk össze külön – külön a fehér és a barna lapokat, majd pihentessük 15 percet. Mind a két tésztát osszuk kettőbe, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23 x 36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 3 – 4 percig 180 fokon.
A krém elkészítése: Keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral, addig kavarjuk amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet. A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá, folytonos keverés mellett. Lassú tűzön addig főzzük a krémet, amíg puding sűrűségű lesz. Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat vele, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt. Porcukorral megszórva kínáljuk.
1. Először a tésztát sütjük meg. Egyik edényben összekeverjük a nedves, másik edényben a száraz hozzávalókat, végül a kettőt vegyítjük. Amennyiben a tojásmentes változatot készítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg liszt,4 tojás,12 dkg porcukor,fél k.k.sütőpor,2 dkg kakaópor,csipet só!Ez a tészta,175 fokon sütni!KRÉM:2 dl habtejszín,10 dkg étcsoki! Megolvasztom a csokit a tejszínben,am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű