2 db tojás,
200 g cukor,
150 ml olaj,
200 ml tej,
25 g kakaó,
1 kanál ecet,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 tasak sütőpor,
4 ml vaníliaaroma,
4 ml rumaroma,
700 – 750 g liszt.
Hozzávalók a krémhez:
4 db tojás,
150 g cukor,
1,5 liter tej,
250 g liszt,
200 g étcsokoládé,
250 g vaj,
egy csipet só,
4 ml rumaroma.
A lapok elkészítése: keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval, addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre. Az egyik részbe tegyünk vaníliaaromát és kb. 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és 300 g lisztet. Gyúrjuk össze külön – külön a fehér és a barna lapokat, majd pihentessük 15 percet. Mind a két tésztát osszuk kettőbe, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23 x 36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 3 – 4 percig 180 fokon.
A krém elkészítése: Keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral, addig kavarjuk amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet. A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá, folytonos keverés mellett. Lassú tűzön addig főzzük a krémet, amíg puding sűrűségű lesz. Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat vele, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt. Porcukorral megszórva kínáljuk.
1 verzíó. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát, és a tejet Egy tálban összekeverjük a darált háztartási kekszet a kakaóval. Hozzáöntjük a folyékony mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tojássárgájával és a vanília kikapart magjaival egy habverő segítségével krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, valamint egy csipet sót, és eldolgozzuk benne. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű