Fél kg lisztet, 1 csomag sütőport, csipet sót, 20dkg cukrot és egy egész tojást 15dkg zsírral vagy vajjal (zsírral jobb!) és 2 dl tejföllel jól összegyúrunk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk és kizsírozott, kilisztezett tepsibe nyomkodjuk.Erre megy a töltelék: kb. 1 kg almát meghámozunk,kicsumázunk és lereszelünk, hozzákeverünk ízlés szerinti cukrot és fahéjat, majd jól elkeverjük. Az almás tölteléket egyenletesen rátesszük a tésztára. Majd a tészta másik felét is elnyújtjuk és betakarjuk vele a tölteléket. Tojássárgájával megkenjük és villával megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben kb.45 perc alatt világosbarnára megsütjük. Miután kihűlt felszeleteljük és vaníliás porcukorral meghintjük.
Én általában jó vastagra csinálom a tölteléket,hisz pont az a lényeg benne:-) Bármilyen alkalomra kiváló, laktató, isteni finom
Megjegyzés: a tölteléket fahéj nélkül kevés citrom levével és reszelt citromhéjjal is elkészíthetjük,így világos marad.
Jó étvágyat!
Kiegészítés:a töltelékhez 10 db nagyobb méretű gála almát lereszelünk,1 nagy púpozott ek.őrölt fahéjast és 20 ek kristálycukrot keverünk hozzá!
1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...
Elkészítési idő: 50-60 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, a rum felével, 10 dkg mascarponéval, majd hozzáteszem a darált kekszet, a fekete kávét és jól összedolgozom. 2. Közben a gesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz