Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

GESZTENYETORTA CSOKIMOUSSE-SZAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók és elkészítés egyben:

Egy kb. 22 cm-es tortaformát kibélelünk folpack-al!

Hozzávalók az aljához:

kb. 18 szem szép nagy datolya20 dkg blansírozott, durvára darált mandula2 teáskanál kakaópor

Elkészítés:


Az alap elkészítése:

A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig amíg készül a többi réteg lehet hűteni

Közepe hozzávalói:

1,5 csomag natúr gesztenye massza (kb 35-38 dkg)3 dl cocomasÍzlés szerint vanília aroma, méz /esetlegesen, és csak nagyon kevés, mert kompromisszum!/ (vagy porrá őrölt eritrit)Ízlés szerint rumaroma1 evőkanál útifűmaghéj, vagy chia mag az útifűmaghéjra érzékenyeknek (BB)

Elkészítés:

A kiolvasztott gesztenye masszát morzsold szét egy keverőtálbanÖntsd hozzá a cocomast, majd habverővel habosítsdÍzlés szerint ízesítsd, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, vagy chia magot (BB)Simítsd rá az alsó rétegre és hűtsd le

Csokoládé mousse hozzávalói:

Kb. 6 kocka étcsoki (ez 85%-os volt)1 púpos evőkanál dermedt kókuszzsír2 púpos evőkanál kakaópor1 teáskanál agar-agar3 dl cocomas

A mousse elkészítése:

Olvaszd fel a csokit a kókuszzsírral, a kakaóporral és az agar-agarralA cocomast habverővel habosítsd, és aztán szép lassan csorgasd hozzá a folyékony, szoba-hőmérsékletű csokit, közben folyamatosan verd a habot a habverővel.Kend rá a gesztenyekrémre, és hűtsd legalább 3 órán át

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital, aki Kunné Beától vette át

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
A nagyi arany gyöngyei: habos-mazsolás túrótorta
A nagyi arany gyöngyei: habos-mazsolás túrótorta

1. A hozzávalókat egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Kinyújtom és kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy legyen egy 3 centis pereme is a tésztának. 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoda kifli
Csoda kifli

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is. Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (Én ezt eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigányrétes
Cigányrétes

A tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: domika1
Mézes krémes
Mézes krémes

A margarint a mézzel a porcukorral gőz felett kikeverjük ,Még melegen hozzáadjuk a liszthez össze gyúrjuk 3 cipót csinálunk .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk