Családireceptkönyv.hu

GESZTENYETORTA CSOKIMOUSSE-SZAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók és elkészítés egyben:

Egy kb. 22 cm-es tortaformát kibélelünk folpack-al!

Hozzávalók az aljához:

kb. 18 szem szép nagy datolya20 dkg blansírozott, durvára darált mandula2 teáskanál kakaópor

Elkészítés:


Az alap elkészítése:

A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig amíg készül a többi réteg lehet hűteni

Közepe hozzávalói:

1,5 csomag natúr gesztenye massza (kb 35-38 dkg)3 dl cocomasÍzlés szerint vanília aroma, méz /esetlegesen, és csak nagyon kevés, mert kompromisszum!/ (vagy porrá őrölt eritrit)Ízlés szerint rumaroma1 evőkanál útifűmaghéj, vagy chia mag az útifűmaghéjra érzékenyeknek (BB)

Elkészítés:

A kiolvasztott gesztenye masszát morzsold szét egy keverőtálbanÖntsd hozzá a cocomast, majd habverővel habosítsdÍzlés szerint ízesítsd, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, vagy chia magot (BB)Simítsd rá az alsó rétegre és hűtsd le

Csokoládé mousse hozzávalói:

Kb. 6 kocka étcsoki (ez 85%-os volt)1 púpos evőkanál dermedt kókuszzsír2 púpos evőkanál kakaópor1 teáskanál agar-agar3 dl cocomas

A mousse elkészítése:

Olvaszd fel a csokit a kókuszzsírral, a kakaóporral és az agar-agarralA cocomast habverővel habosítsd, és aztán szép lassan csorgasd hozzá a folyékony, szoba-hőmérsékletű csokit, közben folyamatosan verd a habot a habverővel.Kend rá a gesztenyekrémre, és hűtsd legalább 3 órán át

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleovital, aki Kunné Beától vette át

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Kefires meggyes pite
Avatar Mónika Izabella Benő Kedvelnék
Kefires meggyes pite

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, majd, amikor már habos, a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk, és óvatosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Fekete-erdő tekercs
Fekete-erdő tekercs

A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a kakaóporral, beleszitáljuk a tojáshabba, átkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bögrés ,gyors,finom
Bögrés ,gyors,finom

A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Nagyi lekváros párnája
Nagyi lekváros párnája

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk