25 dkg finomliszt
30 dkg tehéntúró
16 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 db tojás
1.5 dl tejföl
csipet só
citrom héja reszelt
A tetejéhez
0.5 kg szilva
2 ek cukor
fahéj ízlés szerint
A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.
Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
A szilvákat negyedeljük el.
Egy sütöpapiral bélelt tepsibe öntsük bele -a simára kikevert- masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé. tepsi mérete 20x 30 cm
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon süssük készre. sütés alul felül 45 perc 160 fok
Az egy csomag réteslapot kettévesszük, hogy négy lap legyen és tepsi méretűre vágjuk, majd megkenjük olajjal. A tejfölt összekeverjük az olajjal és elkezdjük megkenni a réteslapok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a sót és a mazsolát. A tálat, amiben kevertük, jól lefedjük, és pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót. 2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű