25 dkg finomliszt
30 dkg tehéntúró
16 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 db tojás
1.5 dl tejföl
csipet só
citrom héja reszelt
A tetejéhez
0.5 kg szilva
2 ek cukor
fahéj ízlés szerint
A túrót, a vajat csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.
Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat, cukrot, a tejfölt, és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára.
A szilvákat negyedeljük el.
Egy sütöpapiral bélelt tepsibe öntsük bele -a simára kikevert- masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé. tepsi mérete 20x 30 cm
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon süssük készre. sütés alul felül 45 perc 160 fok
A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tej...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához A tojásfehérjét 5 dkg porcukorralhabbá verjük. A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a por...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint, a porcukrot és a tojás sárgákat összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és...
Elkészítési idő: 1 óra+ hűtés Nehézség: Közepes