1 kg Liszt
5 dl tej
3 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
pici só
1 tojás
kb 4-5 evőkanálnyi olvasztott zsír
Tetejét tojással lekenni. Forró Sütő kb 20 perc !
dagasztani, kb 50 percig pihen majd 24 gombócot csinálok. nyújtom , töltöm , tekerem a tepsibe kb 20 percig takarva pihen ,
Forró Sütő
A répákat megmossuk, lereszeljük, a mogyorót szárazon kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A fehér csokit forró vízfürdő fölött megolvasztjuk (amennyiben hajlandó megolvadni). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a kakaóport, és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyúródeszkára szitált lisztet összekeverjük 20 dkg cukorral, és a halom közepébe mélyedést készítünk. Beleütünk 1/ 2 db egész tojást és hozzáadunk 1 db tojássárgáját, valamint 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzt az egészet gyorsan összeállítani és néhány órára hűtőbe tenni. Akár egy teljes éjszakára is. 0.5 kg lisztből általában 2 tepsivel lesz A tészta felébe pici tejben feloldott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű