1 kg Liszt
5 dl tej
3 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
pici só
1 tojás
kb 4-5 evőkanálnyi olvasztott zsír
Tetejét tojással lekenni. Forró Sütő kb 20 perc !
dagasztani, kb 50 percig pihen majd 24 gombócot csinálok. nyújtom , töltöm , tekerem a tepsibe kb 20 percig takarva pihen ,
Forró Sütő
A három tésztalapot légkeveréses üzemmódban 170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm) külön-külön megsütjük egyenként 10-15 perc alatt (tűpróba!). Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Még liszttel jól formázható tésztát gyúrok belőle. Lisztezett deszkán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat és jól összegyúrjuk. Ha nagyon morzsalékos a tészt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1.) A mézes zserbó tésztájához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes