1 kg Liszt
5 dl tej
3 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
pici só
1 tojás
kb 4-5 evőkanálnyi olvasztott zsír
Tetejét tojással lekenni. Forró Sütő kb 20 perc !
dagasztani, kb 50 percig pihen majd 24 gombócot csinálok. nyújtom , töltöm , tekerem a tepsibe kb 20 percig takarva pihen ,
Forró Sütő
1. A törökmogyorót, a mandulát, a nádcukrot, a fűszerkeveréket, a reszelt citromhéjat, az apróra vágott kandírozott narancshéjat és a tojásokat egy keverőtálba tesszük. A szalalkál...
Elkészítési idő:Elkészítés A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órai pihentetés után 2-3 mm vastagságúra kinyútjuk, tojással lekenjük, 10 centi hosszú csíkokat vágunk és lisztezett sütőlemezre tesszük....
Elkészítési idő:A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát. Forgasd több rés...
Elkészítési idő: 20 percAz élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. A tésztánkból nagy téglala...
Elkészítési idő: