A tésztákhoz:
2 × 3 tojás
2 × 3 evőkanál cukor
2 × 4 evőkanál liszt
2 × fél csomag sütőpor
2 × 2 evőkanál olaj
2 × 2 evőkanál víz
A kakaóshoz:
2 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé
fél dl olaj
Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikevertem. A fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá vertem. A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet. A kakaós tészta is ugyanígy készül, csak hozzáadom a kakaóport. A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöttem, és 170°C-on megsütöttem. Amikor kihűlt, mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem. A margarinból és a porcukorból krémet kevertem. Amikor a puding kihűlt, összekevertem a porcukros margarinos krémmel.
A felvágott tésztákból felváltva egy barna és egy sima piskótalapot a krémmel összeragasztottam, majd egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen. A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztottam, és a már hideg süteményre rákentem. Dermedés után szeleteltem
A langyos, kristálycukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt 3, vagy 4 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gépben összegyúrjuk, majd liszt nélküli deszkán henger alakúra formáljuk, majd alálisztezünk, kezünkkel lelapítjuk, majd 4 mm nagyságúra nyújtjuk. A tésztát sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom. A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem és kifőzöm. (Elég csak félkészre főzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhulni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű