A tésztákhoz:
2 × 3 tojás
2 × 3 evőkanál cukor
2 × 4 evőkanál liszt
2 × fél csomag sütőpor
2 × 2 evőkanál olaj
2 × 2 evőkanál víz
A kakaóshoz:
2 evőkanál holland kakaópor
A krémhez:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé
fél dl olaj
Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikevertem. A fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá vertem. A tojás felvert habját a sárga masszával összekeverem, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet. A kakaós tészta is ugyanígy készül, csak hozzáadom a kakaóport. A masszát kikent és morzsával hintett őzgerincformába öntöttem, és 170°C-on megsütöttem. Amikor kihűlt, mindegyiket 5 egyforma részre hosszában felszeltem.A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőztem. A margarinból és a porcukorból krémet kevertem. Amikor a puding kihűlt, összekevertem a porcukros margarinos krémmel.
A felvágott tésztákból felváltva egy barna és egy sima piskótalapot a krémmel összeragasztottam, majd egy jó órát hidegre tettem, hogy kicsit összeérjen. A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztottam, és a már hideg süteményre rákentem. Dermedés után szeleteltem
A száraz alapanyagokat összekeverjük. Elmorzsoljuk velük a vajat/margarint . A könnyebb gyúrhatóságért és teltebb ízhatásért hozzáadjuk az 1 kanál tejfölt és a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és s...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kétféle diót megdaráljuk és az agavé sziruppal, citromhéjjal, citromlével, fahéjjal ízesítjük. Egy jól kenhető masszát kell, hogy kapjunk. Ha száraz, nehéz kenni, akkor egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztom. 2. A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem. 3. A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, majd lassan hozzáfolyatom az olajat, és ezzel is k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz