15 dkg liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1/2 tk sütőpor vagy szódabikarbóna
10 dkg darabolt (ét)csoki
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
A vjat a cukorral habosra klell keverni. a tojást hozzáadva tovább kell keerni. A maradék szárazanyagot hozzákeverve kis gombócokat kell a tepsire tenni.
200 fokon 12 perc alatt van kész. Akkor kell kivenni, amikor még lágy a közepe, hűlés után lehet csak levenni a sütőpapírról.
A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes1. Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, pici sóval összekeverem, majd a mazsolán és az olajon kívül minden hozzávalót jól összekeverek. A serpenyőben az olajat felhevítem és beleöntöm a masszát. Álla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű