menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes-diós macskaszem (Gabriella receptje)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
40 dkg sima liszt
2 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej
5 dkg szobahőmérsékletű vaj (esetleg margarin)
5 dkg kristálycukor
4 tojássárgája
kb. 2-4 evőkanál tejföl
♥ TÖLTELÉK:
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
4 tojásfehérje
20 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio citrom)
30 dkg magozott meggy
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
(Ha meggybefőttel készítjük, akkor a cukor nem kell a meggyhez.)
+ a tészta lekenéséhez 1 felvert tojás

Elkészítés:


1. A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral.
2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel, végül csak annyi tejfölt, hogy egy könnyen kezelhető tésztát kapjunk (ne legyen ragacsos, de kemény se). Nem kell keleszteni, csak addig tesszük félre letakarva, amíg elkészítjük a tölteléket.
3. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük, hogy jó kemény legyen. Belekeverjük a darált diót és a reszelt citrom héját is.
4. A magozott meggyet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor adunk hozzá egy csomag vanília cukrot és 1 evőkanál kristálycukrot is, összekeverjük.
5. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk mind a hármat. A téglalapok hosszanti oldalának a szélére sorba tesszük a meggyszemeket, ezt a részt feltekerjük a meggyel mindkét oldalon úgy, hogy középen maradjon egy kis rés (mind a három kinyújtott lappal ezt csináljuk). A rudakat sütőpapíros tepsire tesszük egymás mellé (kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben megkelnek egy picit). A résekbe töltjük a diós tölteléket, a kimaradó tésztafelületeket pedig megkenjük a felvert tojással.
6. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-14 perc alatt megsütjük. (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet)

Meggyes-diós macskaszem (Gabriella receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kekszek sütikinyomó géphez
Kekszek sütikinyomó géphez

A nedves hozzávalókat habosra keverjük robotgéppel. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a nedvesbe keverjük. Nagyon ragadós tésztát kapunk. 5-10 percet hagyjuk állni és nagyon...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csupacsoki süti
Csupacsoki süti

1 Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. 2 Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a jog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta
Piskóta

Cukrot a tojássárgával kihabosítjuk. Tojásfehérjét keményre felverjük géppel. Majd ezeket a liszttel óvatos összeforgatom. Sütőpapíros tepsibe öntöm.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos süti
Mákos süti

Egy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot. Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk